Slavičín padl se Zlínskem až v nastaveném času z penalty

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v předkole MOL cup přivítali na svém hřišti stejně jako v loňské sezoně celek z Kvítkovic. Mužstvo dříve působilo pod názvem Viktoria Otrokovice.  Těsně před zápasem navíc hosté opět změnili svůj název na FC Zlínsko.  O osudu utkání se rozhodlo až v nastavení, kdy sudí Poláček nařídil proti domácímu týmu velmi přísnou penaltu, kterou hostující Dziuba proměnil.

FC TVD Slavičín

0:1 (0:0)

hřiště Slavičín v 17.30 hodin

Branky:
Sestava:  Pjajko – Kostka, Škubník, Kalus, Vašulka, Goňa, Kořenek, Malenovský, Naňák, Žůrek, Staněk

Střídali: Lukáš, Jakubowicz, Fiala, Školník, Juřica
Slavičín 28.7. 2023

Slavičané nastoupili do utkání už bez Viktora Rožka, který koketuje s přestupem právě do týmu FC Zlínsko. Trenér Slončík také pošetřil některé hráče základní sestavy, kteří nebyli úplně fit. V první půli dokázali domácí hráči držet s třetiligovým soupeřem krok a do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Ve druhé půli hosté přepnuli na vyšší obrátky, ale domácí obrana v čele s brankářem Pjajkem odolávala až do nastaveného času. V něm sudí Poláček posoudil zákrok střídajícího dorostence Lukáše jako penaltový a hostující Dziuba nabídnutý pokutový kop proměnil. Domácí přesto podali velmi obětavý a bojovný  výkon a třetiligový soupeř se na postup hodně natrápil. Pro přítomné domácí příznivce je asi hodně frustrující, že utkání rozhodl takový sporný okamžik a ještě v dlouhém nastavení.

 

VIDEO z inkriminovaného penaltového okamžiku najdete zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal_region/podivejte-se-vypjaty-zaver-ve-slavicine-rozhodla-penalta-mela-byt-pisknuta-20230.html

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském Deníku:

„Dobře jsme věděli, že oproti přípravným zápasům nás čeká větší kvalita. Byli jsme na to celkem nachystaní. A to i přes improvizovanou sestavu,“ přiblížil Slončík. „Po zápase jsme se ani nemuseli sprchovat, rozhodčí nás dokonale umyl,“ nechápal Slončík rozhodnutí, které nakonec sehrálo klíčovou roli v celém utkání. „Pohárová utkání mají svá specifika, soutěž přeci jen bývá jiná. Ukázalo se však, že intenzita byla oproti přátelákům lepší. Věřím, že tak vstoupíme i do divize,“ přeje si hlavní trenér fotbalistů Slavičína Petr Slončík, který v loňské sezoně dovedl mužstvo ke druhému místu.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal_region/sloncik-po-zlinsku-zuri-byl-to-zarez-rozhodci-nas-umyl-20230729.html?login=1