Dorostenci FC TVD Slavičín skončili na turnaji v Lidečku na druhém místě

/Lidečko/ Dorostenci Slavičína odehráli v sobotu 22. července Memoriál Aloise Františáka v Lidečku, kam dostali pozvánku od domácích pořadatelů. Na turnaji v Lidečku čekaly na dorostence FC TVD Slavičín celky z Velkých Karlovic, Ratiboře a domácího klubu, hrálo se systémem každý s každým na 2×25 minut. O celkovém vítězi nakonec rozhodla minitabulka tří týmů, kdy nejlepší skóre měl domácí tým před FC TVD Slavičín a Ratiboří.

 

 

Memoriál Aloise Františáka v Lidečku

V sobotu, 22.7.2023 proběhl na hřišti v Lidečku dorostenecký turnaj – „Memoriál Aloise Františáka“, dlouholetého trenéra mládeže (trénoval starší žáky 38 let), aktivního člena SK Lidečka a výborného fotbalisty, který během své dlouhé aktivní kariéry nastupoval taky za Slavičín a v rodném Lidečku.

 

Memoriálu se zúčastnily čtyři týmy – FC TVD Slavičín, FC Velké Karlovice, TJ Sokol Ratiboř a domácí tým z Lidečka. Hrálo se systémem každý s každým, hrací doba 2×25 minut. Všechny zápasy byly velmi zajímavé, k vidění byly výborné individuální i týmové výkony, plno krásných akcí, pěkných branek, kterých padlo celkově v šesti zápasech 26, což je krásné číslo a taky důkaz, že se memoriálu zúčastnily opravdu kvalitní a fotbalové mančafty. O pořadí turnaje se rozhodovalo do posledního písknutí rozhodčího. Nakonec týmy Slavičína, Ratiboře a domácího Lidečka získaly všechny po šesti bodech, a tedy dvou výhrách, a tak muselo o vítězi rozhodnout skóre, které mělo nejlepší domácí SK Lidečko 11:2, na druhém místě se umístil tým Slavičína, taky s šesti body a skóre 6:4, třetí skončil celek z Ratiboře opět se ziskem šesti bodů a skóre 5:6 a čtvrté místo obsadilo mužstvo Velkých Karlovic, které sice nezískalo žádný bod, skóre 3:13, ale ve všech zápasech předvedli Karlovjané kvalitní výkony a k bodům neměli daleko.

 

 

V Lidečku se ještě vyhlašovali individuální trofeje, které nejsou sice úplně v týmovém sportu podstatné, ale je to motivace pro všechny mladé fotbalisty do další práce. Rozhodovali o nich trenéři všech zúčastněných týmů. Nejlepším střelcem se stal Jakub Rapant ze Slavičína se čtyřmi vstřelenými góly. Mezi brankáři zvítězil René Cirtek, gólman Velkých Karlovic. A cenu pro nejlepšího hráče celého turnaje získal zaslouženě útočník domácích – Jan Janáč z Lidečka.

 

FOTOGALERII z turnaje najdete zde – https://eu.zonerama.com/Album/10081672?secret=v5pC3t1Ko95lAV6OVEY6LJ030&fbclid=IwAR3a2McqdIUbo1YJ40OreFlXOlxTY6juUan6ysyNxM-7zZjgqAS2gTJSREU