Fotbalisté Slavičína  na úvod přípravy vyhráli v Polance nad Odrou

/Slavičín/ První utkání v letní přípravě odehráli fotbalisté FC TVD Slavičín v sobotu 15. července na půdě osmého celku divizní skupiny F z Polanky nad Odrou. Svěřenci trenéra Slončíka úvodní duel zvládli na výbornou a svého soupeře přehráli. Střelecky se prosadil i navrátilec z Napajedel Adam Jakubowicz. Další přípravné utkání odehrají Slavičané v sobotu 22. července proti rezervě Líšně.

2:4 (1:3)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Jakubowicz, Juřica, Kořenek, Rožek (pen.)
Sestava:
Střídali:
Polanka nad Odrou,  15.7. 2023

Ke svému prvnímu přípravnému duelu cestovali v sobotním ránu slavičínští fotbalisté až na Ostravsko, kde je prověřil tým FK SK Polanka nad Odrou. Ten hraje divizní skupinu F a v loňské sezoně obsadil solidní osmé místo. Slavičané v úmorném vedru svého soupeře atakovali už před jeho šestnáctkou a vysunutá obrana dělala domácímu celku velké problémy. Slavičané svoji převahu vyjádřili i brankově, když se jim už do půle podařilo vstřelit tři branky. Ve druhém dějství se na hřišti trošku přitvrdilo, přesto si Slavičané své vedení v pohodě pohlídali. Výhra hostí je tak zasloužená a hráči FC TVD potvrdili v Polance roli favorita.

 

 

V dalším přípravném utkání nastoupí hráči FC TVD Slavičín proti rezervě druholigové Líšně, která je nováčkem divizní skupiny D. Utkání by se mělo hrát v sobotu 22. července ve Vlachovicích od 11.00 hodin. V dalším týdnu je už na programu MOL cup a Slavičané vyzvou stejně jako v loňském ročníku třetiligové SK Kvítkovice. Oba kluby zatím jednají o termínu utkání, hrát by se mělo v pátek 28.7. nebo v sobotu 29.7. O přesném termínu MOL cup Vás budeme v předstihu informovat. Mistrovská utkání pak začínají 5. srpna a Slavičané si zopakují loňský úvodní duel v olomouckých Nových Sadech.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Moc dobře jsme věděli, že místní pažit je skvostný a bylo na něm radost hrát,“ rozplýval se Slončík.

Jeho svěřenci o své výhře prakticky rozhodli již v první půli, rozhodně na nich nebyla znát únava z delší cesty, než na jakou jsou zvyklí. „Kluci mě mile překvapili, včetně dvou mladých, dorostenci, kteří dostali příležitost, neboť z pracovních důvodů a dovolených jsme rozhodně nebyli kompletní,“ zdůraznil na úvod kouč TVD.

 

Více zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/s-novou-posilou-dve-tycky-a-vyhra-jak-prvni-duel-hodnotil-slavicinsky-kouc-20230.html

 

 

Program přípravných utkání FC TVD Slavičín:

 

sobota 15.7. 2023 – venku – FK SK Polanka nad Odrou – 4:2

sobota 22.7. 2023 – hřiště Vlachovice – SK Líšeň „B“ – v 11.00 hodin

pátek 28.7. 2023 – hřiště Slavičín – SK Kvítkovice – MOL cup – v 17.30 hodin