Novým předsedou FC TVD Slavičín se stal Mgr. Zdeněk Kupčík

/Rozhovor/ Na nedávné Valné hromadě klubu FC TVD Slavičín byl zvolen novým předsedou oddílu Mgr. Zdeněk Kupčík, který ve funkci nahradil Bronislava Münstera. Nového předsedu jsme požádali o rozhovor. Zde nám představil svoje vize a plány ve slavičínském fotbalu. 

Zdeňku, gratulujeme Vám ke zvolení předsedou FC TVD Slavičín…

Děkuji vám za gratulaci! Jsem novým předsedou FC TVD Slavičín a je pro mě velkou ctí přijmout tuto roli. Rád bych využil této příležitosti k vyjádření své vděčnosti a poděkování všem bývalým členům výkonného výboru za jejich práci a příspěvek k rozvoji klubu. Společně se mnou se v klubu také angažuje nový tým členů výkonného výboru, a společně se budeme snažit vést klub k dalším úspěchům a posílit jeho postavení ve fotbalové komunitě.

Co Vás přimělo přijat roli šéfa slavičínského fotbalu?

Roli šéfa slavičínského fotbalu jsem přijal z několika důvodů, které spojují mé osobní vášně a profesní zkušenosti. Především je tu silná vášeň pro fotbal, která mě provází od dětství. Fotbal je nejen hrou, kterou miluji, ale i prostředkem, který může přispět ke společenství a rozvoji místního sportu. Svou roli jako předseda FC TVD Slavičín vidím jako příležitost posunout klub vpřed a naplnit jeho potenciál. Nezapomínám ani na bohatou fotbalovou tradici ve Slavičíně, která se táhne mnoho let zpátky. Je důležité ctít a budovat na této tradici, protože představuje základní pilíř našeho klubu. Chci společně s týmem pracovat na posílení postavení FC TVD Slavičín ve fotbalové komunitě a vytvářet prostředí, ve kterém se naši hráči mohou rozvíjet a dosahovat svého plného potenciálu. Kromě sportovních aspektů je pro mě také důležité, aby klub sloužil celému Slavičínu a jeho obyvatelům. Fotbal má schopnost spojovat lidi a vytvářet silné vazby napříč společností. Chci tedy aktivně spolupracovat s místními institucemi a obyvateli, abychom společně vybudovali klub, který bude hrdě reprezentovat město a poskytovat radost a zábavu všem slavičínským fanouškům.

Jsem vděčný za důvěru, kterou mi členové klubu projevili svým zvolením. Jsem odhodlaný a motivovaný být dobrým předsedou slavičínského fotbalu, a věřím, že společně s celým týmem a podporou fanoušků budeme schopni dosáhnout úspěchů a vybudovat silný, úspěšný a respektovaný fotbalový klub FC TVD Slavičín.

Můžete se našim čtenářům blíže představit?

Rád bych se vám podrobněji představil jako nový předseda FC TVD Slavičín. Jmenuji se Zdeněk Kupčík a vystudoval jsem právnickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde jsem získal vzdělání se zaměřením na veřejnou správu a evropské právo. Mé pracovní zkušenosti jsou úzce spjaty se sportem a veřejnou správou. Pracoval jsem na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, kde jsem se zaměřoval na otázky spojené se sportem a mládeží. Tato práce mi umožnila získat hlubší porozumění sportovnímu prostředí v České republice a seznámit se s aktuálními výzvami a legislativou týkající se sportu. V současnosti pokračuji v práci ve stejné oblasti, avšak v jiné organizaci, která se specializuje na podporu sportovního prostředí v České republice. Mimo mé pracovní angažmá se věnuji různým koníčkům. Zajímá mě obecně sport a dále historie. Kromě toho mám vášeň pro cestování a objevování nových kultur a míst. Jako nový předseda FC TVD Slavičín mám silnou vášeň pro fotbal a chtěl bych přispět k rozvoji klubu. Mým cílem je využít svých zkušeností a dovedností v oblasti sportu, abych pomohl klubu dosáhnout jeho potenciálu.

S jakými cíli a vizemi vstupujete do nové funkce?

Do nové funkce vstupuji s jasnými cíli a vizemi. Společně s městem Slavičín chci posílit infrastrukturu klubu, zlepšit podmínky pro hráče a trenéry, a především se zaměřit na rozvoj mládeže. Také chci dosáhnout sportovních úspěchů a posílit postavení FC TVD Slavičín v soutěžích pořádaných FAČR. Mým cílem je také zvýšit povědomí o klubu a jeho atraktivitu prostřednictvím moderního marketingu a propagace.

Slavičínští fotbaloví příznivci znají určitě Vašeho otce Zdenka a strýce Oldu, kteří hrávali v osmdesátých letech dorosteneckou ligu…

Ano, má rodina je velmi propojena se světem fotbalu ve Slavičíně. Můj otec Zdeněk a strýc Olda jsou skutečnými legendami slavičínského fotbalu. Oba hrávali v osmdesátých letech dorosteneckou ligu a svými výkony a vášní pro fotbal zanechali hlubokou stopu ve slavičínském fotbalovém prostředí. Od malička jsem byl svědkem jejich zápasů a jejich příklad mě motivoval a inspiroval k vstupu do fotbalu. Jsou mými vzory a inspirací a jejich zkušenosti a vášeň k fotbalu mi dodávají motivaci a odhodlání pokračovat v jejich stopách.

Kdo bude Vašimi nejbližšími spolupracovníky v klubu?

Mými nejbližšími spolupracovníky v klubu jsou lidé, kteří sdílí mé vize a nadšení pro slavičínský fotbal a chtějí přispět k rozvoji klubu. Jsou to trenéři, hráči, členové výkonného výboru, členové spolku a další dobrovolníci. Spolupráce a komunikace s tímto týmem je klíčová pro úspěšné vedení klubu.

Hned v prvních hodinách ve funkci  jste řešil nabídku postupu do MSFL. Můžete nám jednání přiblížit?

Jednání byla náročná, ale konstruktivní. Diskutovali jsme o různých aspektech postupu, včetně finančních, organizačních a sportovních faktorů. Na základě důkladného posouzení jsme došli k závěru, že v současném okamžiku postup nebudeme realizovat. Ale za rok může být vše jinak…

Slavičínský stadion už má nejlepší léta za sebou. Zde patrně bude chtít společně s vedením města pracovat na případné rekonstrukci….

Je pravda, že slavičínský stadion zažil léta plná fotbalových zážitků, ale čas nezastavíte a je nutné se dívat směrem dopředu. Spolu s městem budeme pracovat na plánech a možnostech případné rekonstrukce stadionu. Cílem je vytvořit moderní a bezpečné sportovní prostředí pro naše hráče, trenéry a fanoušky. Chceme, aby stadion sloužil jako místo setkávání a radosti pro všechny příznivce fotbalu ve Slavičíně. Věřím, že tato spolupráce přinese pozitivní výsledky a zvýší atraktivitu našeho stadionu jako centra fotbalového dění v našem regionu.

Hrajete i 1. B třídu za Vlachovice a děláte zde i sekretáře. Podaří se Vám skloubit všechny činnosti dohromady?

Ano, hraji za Vlachovice v 1. B třídě a zastávám také roli sekretáře. Je to náročná úloha skloubit různé činnosti, ale mám pevný závazek věnovat se všem svým povinnostem s plným nasazením. Je důležité mít správné organizační struktury a podporu kolegů, abychom se dokázali úspěšně vypořádat se všemi úkoly.

Jak za pár dnů vnímáte situaci ve slavičínském klubu a na co zaměříte svoji pozornost?

Po pár dnech ve funkci vnímám situaci ve slavičínském klubu pozitivně, ale také s určitými výzvami. Zaměříme svoji pozornost na posílení vnitřní struktury klubu, komunikaci s hráči, trenéry, rodiči a fanoušky a rozvoj mládeže. Zároveň budeme pracovat na finanční stabilizaci klubu a vyhledávání nových partnerských vztahů. Budu se snažit vytvořit silný a jednotný tým, který bude reprezentovat Slavičín se ctí.

Co říkáte na chystané reorganizace fotbalových soutěží?

Chystané reorganizace fotbalových soutěží jsou důležitým tématem. Je důležité sledovat vývoj a diskutovat o dopadech těchto změn. Jsme otevření adaptaci na nové podmínky a budeme se snažit využít je k našemu prospěchu, ale je třeba vyčkat na rozhodnutí Fotbalové asociace České republiky.

 

 

Dík za rozhovor a ať se Vám v nové funkci  daří!