V sobotu 24. června proběhl premiérový „Den klubu FC TVD Slavičín“

/Slavičín/ V sobotu 24. června proběhl „Den klubu FC TVD Slavičín“. Ten se letos konal poprvé v historii a byly v něm zastoupeny všechny kategorie FC TVD. Program otevřeli již v 10 hodin hráči starší a mladší přípravky, následovaly duely mladších a starších žáků proti rodičům, poté byl k vidění zápas dorostenců a od 15.00 hodin se hrálo exhibiční utkání současného divizního týmu proti bývalým hráčům FC TVD. To nakonec skončilo spravedlivou remízou 6:6 a i následný penaltový rozstřel skončil smírně 9:9.

 

 

První ročník klubového dne FC TVD přilákal do Slavičína hromadu bývalých hráčů, kteří zažili i Moravsko-slezskou ligu. V brance se představil Jakub Talčík s Martinem Kujou, v obraně Pavel Elšík, Lukáš Mezírka, Tomáš Švach nebo Tomáš Kocián, v záloze dirigoval hru Lukáš Matúš s Petrem Švachem a Dominikem Plškem. V útoku se rozpomněl na své střelecké časy Filip Macek a jednu branku vsítil i mladičký Tommy Kocián. Mužstvo opět vedl Vladislav Straka.

 

 

Domácí tým nastoupil v kombinované sestavě s omlazeným týmem, neboť řada hráčů v čele s trenérem Slončíkem již čerpala zaslouženou dovolenou. V brance se vystřídali Staňa Vypušťák s Tomášem Pjajkem. V obraně dirigoval tým Matěj Kořenek s reprezentantem Martinem Goňou, v záložní řadě sváděli souboje Ondřej Školník a David Staněk, v útočné trojici se vedle Vlastimila Juřčici svojí dravostí prosazoval brankář Petr Mendl a také talentový dorostenec Rapant.

 

Zápas nakonec skončil remízou 6:6 a o vítězi se nerozhodlo ani v penaltovém rozstřelu. Utkání však mělo svoji kvalitu a někteří fotbalisté ukázali, že by stále mohli oblékat dres slavičínského klubu i ve svém pokročilejším věku. Po utkání následovalo společné posezení a z úst zúčastněných hráčů zaznělo, že stejnou exhibici by si rádi zopakovali i za rok. Tak uvidíme, zda se to podaří zorganizovat….

 

FC TVD Slavičín – bývalí hráči FC TVD Slavičín 6:6 (2:1)

Branky: Školník 2, Mendl, Rapant, Vypušťák (pen), Goňa – Matúš 2, Macek 2, Elšík, Kocián Tommy

 

 

 

Červnový „Den klubu FC TVD Slavičín“ – program sobota 24.6. 2023:
 
 
10.00 – 11.00  – Zápasy mladší a starší přípravky
 
11.00 – 12.15  – Utkání mladších žáků proti rodičům
 
12.15 – 13.30  – Duel starších žáků proti rodičům
 
13.30 – 15.00 – Utkání dorostenců
 
15.00 – 17.00 – Exhibiční utkání – FC TVD Slavičín vs. bývalí hráči FC TVD Slavičín