Dorostenci FC TVD Slavičín přišli s Rožnovem pod Radhoštěm v závěru o výhru

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína odehráli své poslední mistrovské utkání proti Rožnovu pod Radhoštěm. Nezachytili však úvod utkání a po šesti minutách již prohrávali o dvě branky. Do půle se jim podařilo snížit, navíc hosté přišli o vyloučeného brankáře. Ve druhém poločasu se domácím podařilo rychle srovnat. Ani vedení 3:2 a 4:3 však Slavičanům na výhru nestačilo a v poslední desetiminutovce přišli po individuálních chybách o bodový zisk.

FC TVD Slavičín

4:5 (1:2)

Branky: Lukáš P. 2, Rapant 2

 

Sobota 17.6.2023 – Slavičín

Dorostenci FC TVD Slavičín proti Rožnovu pod Radhoštěm odehráli poměrně solidní utkání. Soupeř přijel do Slavičína ve velmi silné sestavě s pěti hráči, kteří pravidelně nastupují za muže Rožnova pod Radhoštěm v 1. A třídě. Mladý domácí tým se však svého soupeře nezalekl a nebyl daleko od bodového zisku. Do kolen ho ale srážely individuální chyby, po kterých padaly laciné branky. Začátek utkání zastihl domácí tým v nedbalkách a hosté šli rychle do vedení. Poté se hra vyrovnala a brankář hostí svůj celek několikrát podržel. V závěru první půle však fauloval mimo šestnáctku a byl po právu vyloučen. Domácí z následné standartní situace snížili na poločasových 1:2.

 

Vstup do druhého dějství vyšel domácím na jedničku a Rapant rychle vyrovnal. Poté předvedl skvělou individuální akci Petr Lukáš a poslal domácí tým do vedení. Za chvíli ale bylo srovnáno, kdy Slavičané propadli ve středu hřiště. Třináct minut před koncem se trefil podruhé v utkání Rapant a domácí vedli 4:3. Hosté deset minut před koncem srovnali po další chybě domácích. Hráči FC TVD mohli jít opět do vedení, ale vychytal je hostující gólman. Kalich hořkosti si pak domácí hráči vypili až do dna, kdy pět minut před koncem hostující Svoboda zkompletoval hattrick. V závěrečném tlaku se již domácím vyrovnat nepodařilo.

 

Dorostenci tak končí v soutěži na 13. místě a budou čekat, zda se pro ně najde místo v Krajském přeboru i v příští sezoně, zde je ve hře ještě několik faktorů…

 

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Tomečka:

Proti Rožnovu pod Radhoštěm jsme podali velmi bojovný výkon. Opět jsme si ale většinu branek dali téměř sami a v koncovce jsme nebyli dost důslední. Hosté měli v sestavě několik hráčů ročníku 2004 a v této kategorii jsou tři roky hodně znát. Popasovali jsme se s tím ale dobře a od výhry nás dělilo pár minut. Zaspali jsme začátek zápasu, pak jsme se do něj vrátili po vyloučení hostující brankáře, kdy se nám podařilo snížit. Dvacet minut ve druhém poločasu jsme předváděli asi nejlepší letošní výkon, škoda jen, že jsme nepřidali další trefy. Závěr utkání jsme nezvládli, je to dáno i nezkušeností některých hráčů. Teď budeme čekat, jak se vyvine situace kolem postupu Starého Města do dorostenecké divize. Rádi bychom v Krajském přeboru účinkovali i nadále, neboť máme mladé a perspektivní mužstvo, které navíc doplní šikovní hráči ze starších žáků.