Divizní Slavičín překvapivě prohrál s Všechovicemi

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín nezvládli poslední utkání této sezony a na domácí půdě podlehli Všechovicím. Domácí se ujali vedení již v osmé minutě hry, kdy se po dlouhém autu Deklevy prosadil Fiala. Hosté srovnali po patnácti minutách hry ze standartní situace. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1. Ve druhé půli chtěli Slavičané vstřelit vítěznou branku, ale byli to hosté, kteří šli do vedení. V závěrečném náporu se již Slavičanům vyrovnat nepodařilo. Hráči FC TVD tak berou konečné druhé místo, neboť Kozlovice doma remizovaly se Šternberkem a mohou se radovat z postupu do MSFL.

FC TVD Slavičín

1:2 (1:1)

hřiště Slavičín v 17.00 hodin

Branky: Fiala
Sestava: Pjajko – Naňák, Škubník, Dekleva, Vašulka, Malenovský, Vincour, Školník, Fiala, Juřica, Rožek
Střídali: Kalus, Žůrek, Goňa, Kořenek
Slavičín, 4.6. 2023

 

Závěr sezony nezastihl svěřence trenéra Petra Slončíka v dobrém rozpoložení a v závěrečných kolech přišli o vítězství v divizní skupině E. Přitom stačilo v posledním kole doma porazit již zachráněné Všechovice, neboť v souběžně hraném duelu Kozlovice remizovaly 0:0 se Šternberkem. Nakonec z toho byla prohra s Všechovicemi 1:2 a následné druhé místo v divizní soutěži. To by před začátkem sezony určitě bral každý příznivec slavičínského fotbalu, ale vítězství v divizi bylo hodně blízko. Mužstvu ale vůbec nevyšly zápasy ve Skašticích, v Holešově a doma se Všechovicemi a je to na hlubší rozbor, proč tomu tak bylo….

 

 

Zlínský deník – hodnocení trenéra Petra Slončíka:

„Nezvládli jsme to, jsme zklamáni. Moc jsme chtěli vyhrát a ovládnout soutěž. Třebaže jsem zápas v Kozlovicích nesledoval, bylo v našich silách divizi E ovládnout,“ potvrdil slavičínský trenér Petr Slončík.

„Začátek se nám povedl, byli na koni, bohužel nedorozumění ve velkém vápně nám vzalo vedení a klid,“ připustil zkušený kouč.

„I po vyrovnání jsme tam měli nějaké zajímavé akce, šance, střely, ale nebyli jsme přesní, nedotahovali šance do kýženého konce.“

Po přestávce tlak a převaha Slavičína rostla, rozdílová branka však nepřicházela. „Byla to hra na jednu branku, spousta standardek, šancí. Zatímco my pálili slepými, Všechovicím se podařil husarský kousek, z ojedinělé šance vstřelil druhý gól. A bylo po nás,“ mrzí ještě nyní Slončíka.

 

Fotogalerii z utkání od Zdenka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin–Vsechovice_1_2/