Dorostenci FC TVD Slavičín podlehli v další divoké přestřelce Zlínu

/Slavičín/ Dorostenci Slavičín vedli po první půli nad Zlínem již o dvě branky, navíc dvě stoprocentní šance neproměnili. Ve druhém poločasu se ale začali dopouštět chyb, které hostující hráči trestali. Domácí si vzali ještě vedení nazpět, ale závěr utkání patřil zlínským fotbalistům, kteří si odvezli tři body. Další mistrovské utkání odehrají dorostenci v sobotu 27. května v nedalekých Bojkovicích. 

FC TVD Slavičín

4:5 (3:1)

Branky: Rapant 2, Šoman, vlastní

 

Sobota 20.5.2023 – Slavičín

 

Z webu SK Zlín:

Po 14 dnech náš dorost hrál znovu venkovní utkání ve Slavičíně. Do utkání vstoupili kluci na výbornou, kdy vybojovaný míč a přesný centr před branku uklidil do sítě David Stříteský.  Po nakopnutém míči jsme nezachytili krajního hráče, ten si to mířil až k brance a propálil na přední tyč vše, co mu stálo v cestě, takže po 10 minutách to bylo 1:1. Od vyrovnání byl na hřišti jen jeden tým a byl to tým domácích. Hráči Slavičína byli všude dřív, rychle dostupovali naše kluky a hlavně jsme nezachytávali jejich nakopávané míče za obranu. Po zaváhání našeho brankaře jsme si dali vlastní branku, kdy mu přeskočil míč nohu a v závěru poločasu soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů, kdy jsme si znovu nepohlídali nakopnutý míč a ten svou šanci proměnil. A to ještě 2 tutové šance soupeř neproměnil. Do kabin jsme šli za nepříznivého stavu 3:1 pro soupeře.Po změně stran naši kluci šlápli do pedálu a museli změnit celkový přístup k utkání a šlo to hned poznat. Během 2 minut stihli srovnat skóre. Nejprve střela Honzy Šimka z poloviny hřiště skončila v bráně a následně rychlý protiútok zakončil Kuba Novák. A byli jsme znovu v zápase a chtěli jsme přidat další branky. Bohužel o 10 minut později jsme znovu inkasovali z nahodilé akce, kdy soupeř poslal vysoký centr do vápna a k naší smůle ho domácí útočník trknul do branky a domácí tým znovu vedl. Zanedlouho se nám podařilo vyrovnat, kdy dal svůj druhý gól v zápase David Stříteský – 4:4 . Poté jsme přežili jednu z mála šancí soupeře a jak se říká nedáš dostaneš, tak jsme 10 minut před koncem Adamem Otépkou dali branku na 5:4. Závěr utkání jsme si už pohlídali a dokráčeli jsme k vytouženým 3 bodům.

 

Hodnocení trenéra SK Zlín Stanislava Psoty:

Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme vedoucí branku a mohli jsme hrát klidně, bohužel místo toho jsme dostali lacinou první, druhou a třetí (tady to zavánělo ofsajdem) branku a první poločas jsme prohráli 3:1. Kdy ještě můžeme být rádi, že to nebylo větším rozdílem, jelikož tam měl soupeř 2 – 100% šance. Během prvního poločasu jsme změnili rozestavení, kde jsme si trošku na tohle zvykali, ale postupem času to bylo lepší a lepší. V kabině jsme si řekli věci, které jsme chtěli zlepšit a pokusit se o obrat. Do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle, kdy se nám podařilo za krátkou dobu vyrovnat, ale bohužel jsme zase dostali laciný gól. Už je to několikátý zápas, kdy soupeři usnadňujeme a darujeme branky. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a na závěr zápasu strhnout vítězství na naši stranu. Druhá půlka byla diametrálně jiná než ta první. Tak bychom se měli prezentovat celý zápas a ne jen poločas, pak si to zbytečně vše komplikujeme. 
Velkou kaňkou zápasu je, že si vezeme z utkání 2 zranění. 
Musím pochválit mužstvo Slavičína za předvedenou hru a nechápu, co dělají na chvostu tabulky. 

 

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Charváta:

 

Po prvním poločase, který jsme vyhráli 3 : 1, přišla ve 46. minutě ledová sprcha. Během jedné minuty jsme po hrubých chybách dostali dvě branky a jak se nakonec ukázalo byly rozhodující pro celé utkání. Zbytek druhého poločasu byl z naší strany zcela nepovedený a i když jsme v 57. minutě znovu vedli, zápas jsme ztratili.