Fotbalistům Slavičína vystřelil tři body se Šumperkem Martin Malenovský

/Slavičín/ Předposlední mistrovské utkání na domácí půdě se Šumperkem vyznělo nakonec lépe pro slavičínské hráče. Střelecké trápení svěřenců Petra Slončíka z posledních utkání nakonec protrhl v samotném závěru střídající žolík Martin Malenovský. Slavičínští fotbalisté v první půli neproměnili několik dobrých příležitostí, vysvobození přinesla až branka tři minuty před koncem. Další utkání odehrají Slavičané v sobotu 27. května ve Všetulích proti Holešovu.

FC TVD Slavičín

1:0 (0:0)

 

Branky: Malenovský
Sestava:  Mendl – Goňa, Škubník, Dekleva, Vašulka, Naňák, Kořenek, Staněk, Rožek, Juřica, Fiala
Střídali: Malenovský, Lukáš, Kostka
Slavičín, 21.5. 2023

 

Slavičané před utkáním opět těžce skládali základní sestavu. Pro nemoc či zranění chyběli Školník, Žůrek, Kalus či Šebák a také vykartovaný Vincour. První půle duelu se Šumperkem přinesla poměrně vyrovnanou partii, hosté hrozili z nebezpečných brejků a také z dobře zahrávaných standartních situací. Domácí si ale vytvořili vyložené šance. Nejprve Dekleva trefil brankovou konstrukci, poté v šancích neuspěli Juřica a také Rožek. Ve druhé půli se hosté zaměřili na zisk jednoho bodu, domácí hrozili ze standartek. Po jedné z nich se v 87. minutě prosadil Malenovský a vystřelil Slavičanům tři cenné body. Další utkání hrají fotbalisté FC TVD Slavičín v sobotu 27.5. ve Všetulích, kde je čeká velmi dobrý tým Holešova.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Konečně jsme to zlomili! Trápili jsme se už ve Skašticích, stejně jako ve středeční předehrávce na Baťově. Také nyní nám to doma v koncovce nešlo, naštěstí jsme z poslední vážnější šance rozhodli,“ oddechl si trenér vedoucího celku divize E Petr Slončík. „Měli jsme dvě velké příležitosti, tu největší Juřica. V zápase jsme byli spíše vyzrálejším než lepším týmem. Šumperk totiž potvrdil svou jarní vzestupnou tendenci, zlepšil se i fyzicky, i proti nám byl lepší než na podzim,“ ocenil výkon soupeře domácí trenér. „Jdeme dál vyhrávat a bojovat o metu nejvyšší. Jak vše dopadne, se teprve uvidí,“ dodal trenér Slavičína.

 

Rozbor utkání na webu FK Šumperk: 

Série šesti zápasů v řadě bez porážky vzala za své na půdě lídra soutěže, týmu Slavičína. Ten si zajistil tři body po gólu z 87. minuty, kdy na přímý kop naběhl nehlídaný Martin Malenovský. Soupeř tak má na čele tabulky náskok pěti bodů na Kozlovice, ale o jedno odehrané utkání více. Náš celek zůstává devátý, nicméně s jistotou se již zachránil v divizní soutěži pro příští ročník.

V základní sestavě se na půdě Slavičína objevil brankář Richard Bílý, stejně tak křídelní záložník Marek Elšík a další Marek, také odchovanec, Horký. Lídr ze Slavičína, který hýřil sebevědomím, se ale proti Šumperku dlouho trápil a ve víceméně vyrovnaném utkání dlouho pálil své šance. A bohužel ani náš celek, který zdatně vedoucímu celku tabulky konkuroval, nedokázal navázat na úspěšná střelecká představení z minulých kol.

Domácí nakonec na zasluněném pažitu ve Slavičíně uspěli z poslední šance. Nízkého souboj tělem o míč byl posouzen jako mimo meze pravidel a Slavičín rozhodl. Přízemní centr našel sbíhajícího a naprosto trestuhodně nepokrytého Martina Malenovského, který jen lehce trefil míč a usměrnil ho k tyčce.

 

FOTOGALERII z utkání najdete zde: https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Sumperk_21-5-2023/