Fotbalisté Slavičína v předehrávaném utkání na Baťově berou jeden bod

/Otrokovice/ Mistrovské utkání s nováčkem z otrokovického Baťova se hrálo ve středečním termínu. Utkání muselo být přeloženo z důvodu účasti fotbalistů Baťova a Slavičína na červnovém EURO Regions cup ve Španělsku, kam výběr Zlínského kraje postoupil. Utkání se hrálo za stálého deště a prokřehlí diváci se nakonec branky nedočkali. Slavičanům byl v samotném závěru vyloučen Vincour. V dalším utkání hostí fotbalisté FC TVD v neděli od 10.15 celek ze Šumperka.

0:0 FC TVD Slavičín
Branky: 
Sestava: Pjajko – Goňa, Škubník, Kalus, Dekleva, Kořenek, Vincour, Vašulka, Fiala, Juřica, Rožek
Střídali:  Malenovský, Staněk, Žůrek
Otrokovice,  17.5. 2023, v 18,00 hodin

Další anglický týden mají před sebou slavičínští fotbalisté, kteří si museli poslední kolo na otrokovickém Baťově předehrát již ve středečním termínu. Trenéru Slončíkovi se pomaličku vyprazdňuje marodka, několik hráčů však nastoupilo se sebezapřením. V sestavě stále chyběl kapitán Školník a také vykartovaný Naňák po utkání ve Skašticích, který dostal trest na jedno utkání. Zápas se hrál za stálého deště na umělé trávě, na které místní SK Baťov hraje svá mistrovská utkání. V první půli se příznivci branky nedočkali a brankář Pjajko, který nastoupil mezi třemi tyčemi, byl velmi pozorný. Ve druhém poločasu se hosté snažili vstřelit branku, což se jim ale nepodařilo. Domácí hrozili z rychlých brejků. V samotném závěru musel za záchranou brzdu zatáhnout Vincour a byl vyloučen. Oba celky se tak v regionálním derby rozešly smírně. Slavičané si stále udržují mírný náskok na čele divizní tabulky a vítězství ve skupině E tak mají pořád ve svých rukou. Dalším soupeřem slavičínských fotbalistů bude v neděli 21. května na hřišti ve Slavičíně od 10.15 hodin na jaro v dobré formě hrající Šumperk.

 

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Chtěli jsme zde vyhrát, ale každý bod je dobrý a jdeme dál bojovat, snažit se udržení vedoucí příčku. Už ve druhém zápase v řadě nebyl první poločas podle mých představ – bylo to od nás pomalé, bez důrazu, neběhalo nám to. V poločase jsme si něco řekli, zlepšili napadání a byli daleko lepší. Škoda tří zahozených šancí. Navíc jsme v závěru kvůli červené kartě přišli o dalšího hráče,“ mrzí Slončíka.

 

 

 

web SK Baťov:

 

Poslední domácí zápas po vydařené sezóně si před svými fanoušky každý mančaft přeje užít co nejlíp, ideálně s příznivým výsledkem na své straně. Baťovským fotbalistům se to letos povedlo jen z malé části – díky účasti pětice našich hráčů na červnovém finálovém turnaji Regions´Cupu ve Španělsku si totiž poslední kolo proti Slavičínu předehrávali v půli týdne a ke všemu se přidalo deštivé a sychravé počasí, takže poděkovat klukům za úspěšnou nováčkovskou sezónu v divizi přišli jen ti opravdu nejvěrnější.

I přes nepříznivé počasí byl ale k vidění dobrý a zajímavý fotbal. Oba týmy začaly obezřetně a bylo evidentní, že prim budou hrát zabezpečené obrany a kdo čekal ofenzivní smršť, musel být zejména v první půli zklamán. První náznak šance přišel v 7.minutě, kdy Šiška získal u postranní čáry míč, díky své šikovnosti si přes tři hráče navedl míč ke středu a z nějakých 20 metrů zkusil technickou střelu, Pjajko si na ni však u své levé tyče počkal a v klidu ji ukryl v náručí. Vzápětí po našem rohu a rychlém protiútoku poprvé zahrozili i hosté, Juřica využil podklouznutí Kozubíka a blížil se sám k Vitáskově brance, chyběla mu však rychlost a tak hrozící nebezpečí včas zažehnal vracející se Zapletal. Hra se poté odehrávala spíše ve středu hřiště, když hráči trochu bojovali s mokrou umělkou a těžkým míčem, zajímavější situace přišla až po půl hodině hry, kdy Sotolář zachytil chybnou rozehrávku Slavičína a vyrazil kupředu, u vápna našel Gojše, jeho levačce však z dobré pozice chybělo více razance. Těsně před koncem poločasu stihli ještě zahrozit hosté, jejich ostrý centr z přímého kopu Vitásek ale bezpečně vyboxoval.

Přestávka zřejmě více prospěla slavičínským, protože první čtvrthodina druhé části patřila jednoznačně hráčům v červeném. Už ve 49.minutě se na velkém vápně dostal ke sklepnutému míči osamocený Kořenek, jehož rána zasvištěla jen těsně nad horní tyčkou. O tři minutky později přišla první opravdu vyložená šance zápasu, hosté se pěknou a rychlou kombinací dostali až do vápna baťovských, tam Rožek nahrávkou pod sebe našel volného Goňu, jeho střela z první skončila jen milimetry vedle levé tyče. Na tuto šanci navázal v 54.minutě Juřica, kterého spoluhráč našel pěknou prostrkávačkou zcela osamoceného uvnitř vápna, možná i jeho samotného ale překvapilo, kolik dostal prostoru a tak nechal vyniknout skvělého Vitáska, jenž mu jeho šanci dokázal zneškodnit. A byl to opět souboj Juřici s Vitáskem, který mohl v 57.minutě po chybě v rozehrávce domácích pohnout se skórem zápasu, i tentokrát měl však navrch strážce baťovské brány a osamoceného útočníka i napodruhé vychytal. Tyto tři velké šance byly pro domácí dostatečným varováním a od 60.minuty se opět vrátili ke hře z první půle, což krom zlepšené defenzivy přineslo i nějaké brankové příležitosti. Už v 62.minutě se do brejku po levém křídle dostal Gojš, ve vápně hledal v ideální pozici Šišku, ten se však díky blokujícímu stoperovi k zakončení nedostal. V 69.minutě přišel další nebezpečný brejk Baťova, tentokrát naopak z pravé strany po rychlém náběhu nahrával do vápna Ondráš, Krajčova střela se však mezi tři tyče jen těsně nevešla. Za sílícího deště tak zápas směřoval k dramatické koncovce, bylo jasné, že pokud se jednomu z týmů podaří skórovat, bude ten druhý mít jen malou šanci na vyrovnání. V 75.minutě si zajímavou šanci vytvořili slavičínští, Kořenek po brejkovém náběhu centroval do vápna, před Juřicou však stihl Zapletal odvrátit na roh, z něhož už přišla jen hlavička vysoko nad naši branku. Poslední minuty patřily baťovským, kteří byli nakonec blíž kýženému „zlatému“ gólu – v 88.minutě si rychlonohý Šiška pohrál s obráncem, ostrou nahrávkou našel na malém vápně v dobré pozici Gojše, ten však nečekal takovou razanci a míč mu odskočil. O všem mohla rozhodnout předposlední minuta zápasu, po Šiškově vysunutí se do brejku dva na jednoho dostali Krajča s Gojšem, ten byl kousek před vápnem podražen a jelikož byl v té chvíli nejbližším hráčem k soupeřově brance, byl faulující Vincour za zmaření zjevné brankové příležitosti vyloučen.

Z následného přímého kopu Gojš sice trefil zařízení, Pjajko se ale překvapit nenechal a změnu skóre už nepřipustil. Po závěrečném hvizdu se tak oba soupeři rozešli smírně, což asi kvitují oba soupeři, nejvíce však určitě jedna z nejmenovaných fanynek SKB, jejíž bratr a bratranec hájí barvy Baťova, její přítel však aktuálně kope právě za Slavičín J