Fotbalisté Slavičína v okleštěné sestavě padli ve Skašticích

/Skaštice/ Slavičínské fotbalisty čekal v sobotním odpoledni těžký duel ve Skašticích. Trenéru Slončíkovi se však před utkáním zcela rozpadla sestava a do boje nemohli zasáhnout kapitán Školník, Rožek a Škubník. Po půli Slavičané drželi remízový stav. Domácí šli ve druhém dějství do vedení. Po hodině hry byl navíc Slavičanům vyloučen Naňák. Domácí si výhru pojistili třetí brankou. Ve středu čeká na Slavičany kvůli Regions cup ve Španělsku předehrávané utkání v otrokovickém Baťově. 

3:1 (1:1) FC TVD Slavičín
Branky: Dekleva
Sestava: Mendl – Goňa, Kalus, Dekleva, Naňák, Fiala, Kořenek, Vašulka, Staněk, Juřica, Žůrek
Střídali: Vincour, Šoman, Kostka
Skaštice,  13.5. 2023

Sobotní duel ve Skašticích se stal pro trenéra Slončíka noční můrou. V týdnu onemocněl Školník, zranil se i ve skvělé formě hrající Rožek a do Anglie odcestoval pilíř zadních řad Škubník. Na marodce stále také zůstávají Malenovský se Šebákem. Do hry tak museli zasáhnout po delším zranění Goňa, Fiala a Vincour a na lavičce už zůstali jen dorostenci Šoman s Kostkou s náhradním brankářem Pjajkem, který byl také připraven naskočit případně do hry.

 

Slavičínský lazaret tak v tomto složení vzdoroval domácímu týmu pouze jeden poločas. Přitom v úvodu zápasu se ve dvou šancích objevil Staněk. Domácí poslal do vedení kanonýr Zdeněk Konečník. Ještě do půle Slavičané srovnali Deklevou. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1. Domácí po pěti minutách druhé půle šli zkušeným Motalem do vedení. Po hodině hry viděl druhou žlutou kartu Naňák a bylo po slavičínských nadějích.  Domácí dvacet minut před koncem přidali třetí trefu. Další utkání odehrají Slavičané již ve středu na UT v otrokovickém Baťově. Utkání bylo přeloženo z 9.6. kvůli účasti hráčů Baťova a Slavičína na červnovém Regions cup ve Španělsku.

 

Hodnocení vedoucího mužstva Stanislava Belžíka:

Ve Skašticích se nám tradičně nedaří a tentokrát nás i sužovala řada zranění a absencí. V úvodu měl Staněk dvě příležitosti, také brankář Mendl se jednou vyznamenal. Po dvaceti minutách hry nás znovu trestal kanonýr Konečník, který zůstal ve vápně trestuhodně osamocený. Do poločasu jsme dokázali ještě vyrovnat. Nezachytili jsme začátek druhé půle a zbytečně jsme inkasovali. Poté nám sudí vyloučil po druhé žluté kartě Naňáka. V závěru jsme inkasovali potřetí. V deseti jsme již neměli síly na zvrat, navíc byl sudí na nás o něco přísnější, než na domácí celek. Na to se ale vymlouvat nemůžeme, chybí nám šest hráčů a to už musí být někde poznat. Ve středu hrajeme na Baťově, v neděli doma se Šumperkem, zatím není jasné, kdo za nás vůbec nastoupí.

 

Hodnocení Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Nehráli jsme dobře. Naše sestava měla hodně absencí, nastoupit tak museli kluci po dlouhodobých zraněních. Ani to ale náš výkon neomlouvá,“ zlobil se slavičínský lodivod Petr Slončík. „Výkon nebyl optimální, chyběl nám drajv, energie. I když jsme si vytvořili šance, proměnili jsme jen jedinou, to bylo málo. Umíme hrát lépe,“ moc dobře ví trenér.

„To už je tady ve Skašticích kolorit, řízení sudích bylo opět tendenční. Důvod pro druhou žlutou kartu byl absurdní, nic proti pravidlům jsem v tom neviděl. Nespokojený projev a citace sudího v zápise – To si děláš srandu, sakra, to je jasná penalta – přece nemohou být důvodem pro druhou žlutou a poslání hráče pod sprchy. Někteří místní funkcionáři se ale asi tím baví, mají to za svou formu zábavy,“ mávl nespokojeně rukou Slončík.