Fotbalisté Slavičína udolali Šternberk a nasadili v divizní tabulce k trháku

 

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín hostili v neděli 7. května na domácím hřišti nováčka divizní skupiny E ze Šternberka. Ten figuruje v tabulce na velmi lichotivém třetím místě. Domácí vstoupili do utkání aktivně a po patnácti minutách je poslal Kalus do vedení. Další možnosti Slavičané nevyužili. Ve druhém dějství hosté po zásluze srovnali. Výhru domácím vystřelil Fiala z pokutového kopu po faulu na Juřicu. V závěru utkání zachránil cenné tři body famózním zákrokem brankář Petr Mendl. Další mistrovské utkání odehrají Slavičané v sobotu 13. května ve Skašticích.  

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

 

Branky: Kalus, Fiala
SestavaMendl – Naňák, Škubník, Kalus, Dekleva, Kořenek, Školník, Vašulka, Rožek, Juřica, Žůrek
Střídali:  Fiala, Staněk, Goňa, Šoman
Slavičín,  7.5. 2023

 

Anglický týden přinesl pro slavičínské fotbalisty devět bodů a také odpoutání se na čele divizní skupiny E, neboť druhé Kozlovice zaváhaly v Bzenci. Trenér Slončík před utkáním stále nemohl počítat se zraněnými hráči – Malenovským, Vincourem a Šebákem, navíc se po zranění teprve dostávají do provozní teploty Fiala s Goňou. Začátek utkání přinesl větší aktivitu na kopačkách domácího týmu. Udeřilo však až z druhé šance, kdy míč napálil do sítě Kalus. Slavičané ale mohli přidat i uklidňující druhou branku, což se nestalo a hosté vycítili šanci. Do půle se již stav na ukazateli skóre nezměnil, Slavičané se příliš k zakončení nedostávali a hosté spoléhali na rychlé brejky.

 

V poločasové přestávce popřáli domácí funkcionáři k šedesátým narozeninám Jožkovi Hořákovi, bývalému hráči a trenérovi FC TVD. Ve druhém dějství se domácí zaměřili na ubránění těsného vedení. Hosté ale byli s přibývajícím časem stále více nebezpeční a po standartní situaci dokázali srovnat. Začínalo se prakticky od začátku, domácí stále více cítili v nohách středeční dohrávaný duel na půdě brněnské Zbrojovky. Domácí tým nakonec získal opět vedení nazpět. Hostující obránce ve vápně nešikovně podrazil Juřicu a následnou penaltu Fiala proměnil. V závěru už hráli hosté vabank, Slavičané mohli své vedení pojistit. V samotném konci utkání se blýskl brankář Mendl, který „zákrokem měsíce“ míč s pomocí břevna vytěsnil na rohový kop. V hektickém závěru pak domácí cennou výhru uhájili.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Ve středečním duelu jsme museli v Brně zápas po dvou gólech ze standardek otáčet, což nás stálo hodně sil. Navíc jsme oba ze zdravotních a pracovních důvodů odehráli ve stejné sestavě. Klobouk dolů před kluky, jak to zvládli!“ vzkázal do kabiny Slončík. „V neděli dopoledne jsme završili náročný týden, hlavně ve druhé půli jsme už spíše šlapali vodu. Naštěstí kluci se vydali ze všeho a byli opět lepší,“ těší kouče.

„Ze začátku měli Hanáci respekt, a my měli sílu. Vytvořili jsme si šance, po standardce dali gól, ale další tři možnosti zahodili. Škoda. Po přestávce začal Šternberk držet balon, kombinovat a v oboustranně slušném utkání i vyrovnal. Nakonec rozhodl fauly na Juřicu ve vápně a proměněná penalta. Třebaže se soupeř moc snažil o vyrovnání, i díky výbornému zásahu brankáře Mendla ze samého závěru se nám podařilo výhru vydřít. Někteří hráči totiž už dohrávali přes závit,“ usmívá se spokojeně Slončík.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-fotbalovy-slavicin-potvrdil-v-anglickem-tydnu-pozici-lidra-divize-e-2023.html

 

 

 

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Sternberk_2_1_-_7.5.2023/