Fotbalisté Slavičína vyhráli na půdě brněnské Zbrojovky a znovu vládnou divizi

/Brno/ Dohrávané utkání s rezervou brněnské Zbrojovky čekalo na slavičínské fotbalisty ve středu 3. května v místní části Bystrc. Hosté vstoupili do utkání lépe a po patnácti minutách je poslal Rožek do vedení. Domácí tým srovnal těsně před odchodem do šaten z pokutového kopu. V úvodu druhé půle šlo Brno do vedení, ale Juřica dokázal po hodině hry srovnat. Výhru vystřelil Slavičanům krásným volejem Vašulka. Slavičané se tak opět posunuli do čela divizní skupiny E a v neděli dopoledne hostí třetí tým tabulky ze Šternberka. 

2:3 (1:1)

 

 

FC TVD Slavičín
Branky: Rožek, Juřica, Vašulka
SestavaMendl – Naňák, Škubník, Kalus, Dekleva, Kořenek, Školník, Vašulka, Rožek, Juřica, Žůrek
Střídali: Goňa, Hamalčík
Brno – Bystrc, 3.5.2023 v 17.30 hodin

 

Dohrávané utkání v brněnské Bystrci přineslo pět branek a také výhru slavičínského celku. Trenéru Slončíkovi chybělo z různých příčin několik hráčů – Malenovský, Vincour, Staněk, Fiala, Šebák a na lavičku náhradníků usedl pouze Goňa s několika dorostenci. V úvodu zápasu měli míč častěji na svých kopačkách domácí hráči. Slavičané spoléhali na standartní situace a dlouhé auty Deklevy. Po patnácti minutách udeřili Slavičané poprvé, centr před branku našel nekrytého Rožka, který míč usměrnil za záda domácího gólmana. Poté se domácí snažili srovnat nepříznivý stav, hosté ale číhali na brejkové situace. Vyrovnání přišlo pět minut před koncem první půle, kdy byl nařízen pokutový kop a Kohoutek vyrovnal. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

 

Do druhé půle lépe vstoupili domácí hráči, kteří se po přímém kopu Kohoutka ujali vedení. Slavičané byli vývojem utkání zaskočeni a brankář Mendl musel vytasit bravurní zákroky. Vyrovnání přišlo po hodině hry, kdy se po dlouhém autu Deklevy dostal ve vápně k míči Juřica, skvěle se obtočil kolem obránce a nechytatelně zakončil. Vyrovnání vlilo novou krev do žil slavičínským hráčům a domácí hráči si nevěděli rady s důrazem a nasazením Slavičanů. Rozuzlení utkání přišlo deset minut před koncem, kdy Dekleva našel ve vápně nekrytého Vašulku, který se trefil výstavním volejem. Závěr zápasu si hosté taktickým výkonem pohlídali a z horké půdy si odvážejí po bojovném výkonu cenné tři body. V neděli 7. května čeká na hráče FC TVD třetí tým tabulky ze Šternberka, výkop utkání je ve Slavičíně v tradičních 10,15 hodin.

 

 

 

 

Hodnocení vedoucího týmu Stanislava Belžíka:

Dohrávané utkání v Bystrci jsme nakonec zvládli na jedničku. Domácí tým na tom byl dobře kombinačně, ale měl obrovské problémy s našimi standartními situacemi.  I v nekompletní sestavě naše mužstvo zabojovalo a vydřelo tři body. Zápas přinesl zajímavý průběh a mohly v něm vyhrát oba celky. Nás podržel dvakrát brankář Mendl, v konečném účtování tři body s rezervním ligovým týmem bereme všemi deseti.

 

 

 

 

Hodnocení na webu Zbrojovky Brno:

 

B r n o – Brněnský B tým dnes v Bystrci dohrával odložené utkání se Slavičínem. V duelu plném obratů hosté vedli, Ota Kohoutek ale dvěma góly skóre překlopil. Další dva zásahy nicméně rozhodly o tom, že všechny body putovaly do Slavičína.

Zbrojovka nastoupila do utkání se Šimanem v bráně, v záloze pak poprvé od březnového zranění naskočil Ota Kohoutek.

Hosté šli po čtvrthodině do vedení, když si tečovaný centr z levé strany hřiště našel ve vápně Rožek a nedal Šimanovi šanci. Vyrovnání přišlo pět minut před pauzou – v pokutovém území byl tvrdě poslán k zemi pronikající Sedlák a nařízenou penaltu proměnil ranou pod břevno Ota Kohoutek.

Stejný hráč dokonal krátce po startu druhé půle obrat, když se z přímého kopu trefil přesně k tyči. Radost ale Brňanům vydržela jen deset minut, po dlouhém autu se v šestnáctce dobře zorientoval Juřica a bylo opět srovnáno.

Rozhodnutí padlo v 80. minutě, kdy se po centru z pravé strany hřiště opřel do míče Vašulka a jeho ránu zastavila až síť. Brňané tak Slavičínu i podruhé v sezóně těsně podlehli a po třech zápasech vyšli bodově naprázdno.