Fotbalisté Slavičína souboj o první místo s Kozlovicemi nezvládli

/Slavičín/ Před zahájením utkání proběhla minuta ticha za zesnulého bývalého brankáře FC TVD Slavičín Luboše Sábu. V první půli byli domácí hráči nebezpečnějším týmem, ale své příležitosti nedokázali zužitkovat. Hosté trpělivě čekali na svoji šanci a deset minut před koncem udeřili. Ze závěrečného náporu se již Slavičanům vyrovnat nepodařilo. Další utkání odehrají fotbalisté FC TVD v sobotu 29. dubna na Vsetíně.

FC TVD Slavičín

0:1 (0:0)

 

Branky: 
Sestava: 

Mendl – Naňák, Škubník, Dekleva, Vašulka, Malenovský, Vincour, Školník, Rožek, Juřica, Žůrek
Střídali: Kalus, Šebák, Kořenek, Fiala, Staněk
Slavičín, 23.4. 2023

Souboj o první místo nepřinesl příliš atraktivní fotbal. Na hřišti se odehrávalo hodně minisoubojů a s míčem si několikrát pohrál silný vítr. Přesto byli v prvním dějství domácí lepším týmem a několikrát se dostali do dobrých brankových příležitostí. Slavičané těžili z dlouhých autů Deklevy, ale v zakončení jim chyběl pověstný krůček. Ve velké šanci se objevil Školník a hlavička Vincúra šla nad branku. Domácí brankář Mendl moc práce neměl a defenzíva Slavičína pracovala spolehlivě. Stínem první půle bylo nezaviněné zranění domácího Malenovského. To půle se tak šlo za nerozhodného stavu, ale domácí tým mohl žehrat na své neproměněné šance.

 

Po půli dostal dárkový koš k nadcházejícím šedesátým narozeninám vedoucí mužstva Staňa Belžík. Druhá půle už nebyla z pohledu domácího týmu tak kvalitní, mužstvo ztratilo rytmus a vytratila se i přesnost. Souboje se tak víceméně odehrávaly mezi oběma šestnáctkami a vysoký golman hostí Kadlec dlouhé míče v poklidu posbíral. Otevřít skóre mohl Juřica, ale trefil jen hráče před sebou. Potvrdilo se otřepané nedáš-dostaneš a kanonýr hostí Skopal pak propálil Brankáře Mendla. Domácí ještě prostřídali, ale konec utkání už dohrávali v jakési křeči. Prohra je to určitě krutá, domácí nebyli horším týmem, ale takový je už fotbal, kde rozhodují několikrát i maličkosti. O reparát se mohou Slavičané pokusit v sobotu 29. dubna na půdě FC Vsetín.

 

 

 

 

 

Hodnocení Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Měli jsme lépe vyřešit nabídnuté příležitosti, především v první půli, kdy jsme byli lepší,“ cítil s odstupem Slončík.

I po změně stran byli aktivnější Valaši, ovšem branky se nedočkali. „Kluci se i po přestávce dál snažili, ale neřešili dobře před a finální fázi. A protože soupeř moc hrát fotbal nechtěl, přijel uhrát bod, moc pěkná podívaná to nebyla. A když z jediné vážnější akce dal deset minut před koncem gól, bylo po nás,“ bolí ještě nyní Slončíka.

 

 


 

 

 

Fotogalerii od Zdeňka Rumplíka  najdete zde: https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Kozlovice_0_1_-_23-4-2023/