Dorostenci FC TVD Slavičín nezvládli proti Kunovicím první poločas

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína podlehli v dalším mistrovském utkání na hrádecké umělce celku z Kunovic. Hosté se ujali vedení již ve dvanácté minutě. Do půle Kunovjané přidali druhou trefu. Ve druhém poločasu šli hosté do tříbrankového vedení. Za domácí tým korigoval z trestného kopu Lukáš. Další utkání odehrají Slavičané v sobotu 29. dubna v Holešově.

FC TVD Slavičín

1:3 (0:2)

Branka: Lukáš Petr

 

 

 

Dorost FC TVD Slavičín odehrál  další mistrovské utkání na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku. Trenérům Charvátovi a Tomečkovi citelně chyběli zranění Šoman s Boráněm a mužstvo nezopakovalo bojovný výkon z prvního domácího duelu proti Brumovu. Začátek utkání přinesl vyrovnanou partii bez větších šancí. Poprvé udeřilo po dvanácti minutách, kdy hosté z hraniční situace dokázali vstřelit první branku. Domácí tým poté předvedl nejlepší pasáž v utkání a vypracoval si několik výborných brankových situací. Hosty ale podržel brankář Soviš. Druhou trefu dali hosté po standartní situaci, kdy nikým nekrytý hráč pohodlně mohl skórovat. Do šaten tak Valaši odcházeli s dvoubrankovým mankem.

 

 

Ve druhé půli chtěli domácí s výsledkem ještě něco udělat, ale hosté je do šancí příliš nepouštěli. Naopak hrozili z rychlých brejků a brankář domácích Marek musel vytasit výborné zákroky. Třetí branka hostí padla po ofsajdové pozici, kdy rozhodčí nedbal signalizace domácího pomezního. Šanci ještě vykřesal Lukáš, který se trefil z trestného kopu. Zdramatizování utkání odmítl Kostka, který ve velké šanci promáchl.  Hosté pak v poklidu dokráčeli k výhře, která byla z pohledu celého zápasu zasloužená. Domácí tým zůstává v tabulce stále na třinácté pozici a o další bodový zisk se pokusí příští sobotu na půdě Holešova.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Charváta:

Hosté šli do vedení již v 11. minutě po zmatcích v naší obraně. Blízko k vyrovnání jsme byli ve 30 minutě, když hostující obránce vykopával z brankové čáry naši dorážku rohového kopu. Ve 40. minutě Kunovice udeřily po druhé, hlavou z rohu. Opět hlavou skorovali hosté v 66. minutě po centru z levé strany. My jsme snižovali na 1 : 3 v 77. minutě z přímého kopu. Ve druhém poločase jsme se dostali do 2 – 3 vyložených šancí, které jsme ale nevyužili. Během celého zápasu byli hosté důraznější v osobních soubojích, lepší na míči, lépe kombinovali a byli i nebezpečnější, než my.