Fotbalisté FC TVD Slavičín udolali Bzenec a vyšvihli se do čela divizní tabulky

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín nastoupili již v pátek 7. dubna 2023 proti celku z Bzence. Utkání se hrálo na hřišti ve Slavičíně. Na těžkém terénu nakonec proti kvalitnímu soupeři vydolovali výhru, kterou jim vystřelil z pokutového kopu kapitán Ondřej Školník. Po zaváhání Kozlovic na Baťově, tak patří slavičínským fotbalistům v divizní skupině E první příčka.

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

hřiště Slavičín v 10.15 hodin

Branky: Dekleva, Školník
Sestava: Mendl – Naňák, Kalus, Škubník, Dekleva, Malenovský, Vincour, Školník, Šebák, Žůrek, Šoman
Střídali: Vašulka, Kořenek, Fiala, Rožek, Juřica
Slavičín,  7.4. 2023

Utkání s Bzencem předcházela sněhová nadílka, která se objevila v tomto aprílovém počasí. Zde neskutečnou práci odvedl hospodář klubu Roman Šmotek, který hřiště připravoval od brzkých ranních hodin. Samotné utkání přineslo na těžkém terénu řadu soubojů. Trenér Slončík trošku promíchal sestavu a do hry poslal od začátku Lukáše Šebáka a dorostence Šomana. Na lavičce tak zůstali někteří hráči ze základní sestavy, kteří se ale ve druhém dějství na hřiště už dostali. Hosté od úvodního dokazovali, že jsou po výměně trenéra úplně jiným týmem než na podzim, což potvzovaly i jejich jarní výkony a výsledky. Bzenec začal hodně aktivně a brankář Slavičína Petr Mendl se měl co ohánět. Udeřilo však na druhé straně, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičce nekrytý Dekleva a s přehledem zavěsil. Poté se hrála poměrně vyrovnaná partie, oba brankáři předvedli několik dalších výborných zákroků. Do šaten pak odcházeli Slavičané s jednobrankovým náskokem.

 

 

Ve druhém pločasu domácí prostřídali a hned v úvodu mohl vedení navýšit Rožek. Hosté trpělivě čekali na svoje možnosti. Po ztrátě ve středu hřiště se dostali do rychlého brejku, míč se pak od tyče odrazil ke Kasalovi, který ho uklidil do sítě. O pět minut později pláchl hostující obraně Juřica, byl nedovoleně atakován a kopala se penalta. Tu s přehledem Školník proměnil. Konec utkání přinesl snahu hostí o vyrovnání. Brankář Mendl však udržel čisté konto i za pomocí brankové konstrukce. V závěru mohli vedení pojistit Juřica s Fialou, což se nestalo a Valaši tak mohli slavit další tři body, které je posunuli do čela divizní tabulky. Bzenec se však ukázal ve Slavičíně ve velmi dobrém světle a neměl by mít problémy se záchranou v divizní soutěži. V dalším kole cestují v neděli 16. dubna brzy ráno Slavičané do Brna, kde je na hřišti v Bystrci čeká rezerva brněnské Zbrojovky.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka:

 

Před utkáním jsme se rozhodovali, zda zápas vůbec  odehrajeme. Hřiště se však podařilo připravit a hospodář odvedl skvělou práci. Samozřejmě po tom večerním sněžení byl terén hodně náročný. Síly jsme tak rozložily na více hráčů a postupem času jsme poslaly do hry i naše opory. V první půli byli v úvodu hosté hodně nebezpeční. Nám pomohla úvodní branka Deklevy. Pár dalších šancí jsme špatně vyřešili, kdy jsme mohli své vedení navýšit. Ve druhé půli hosté srovnali a stále cítili šanci na bodový zisk. Školník nám z penalty vrátil vedení, v závěru jsme drželi těsné vedení, podržel nás Petr Mendl. Juřica mohl přidat definitivní pojistku. Těžké utkání s dobrým soupeřem jsme nakonec zvládli, i když výkon asi nebyl úplně optimální, chyběla nám lehkost z utkání v Přerově.

 

 

FOTOGALERII z utkání od Michaely Maňasové si můžete prohlédnout zde – https://eu.zonerama.com/MichaelaManasova/Album/9627540