Dorostenci FC TVD Slavičín ve valašském derby zdolali FC Brumov

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína hostili v sobotu 1. dubna na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku celek z nedalekého Brumova. Valašské derby přineslo boj o každý metr hřiště. Domácí tým rychle zareagoval na úvodní branku hostujícího celku a do půle ještě dokázal výsledek duelu otočit. Ve druhém dějství si Slavičané cennou výhru již pohlídali.

FC TVD Slavičín

2:1 (2:1)

Branky: Lukáš P., Barcuch
UT Slavičín-Hrádek, sobota 1.4.2023

 

Utkání na hrádecké umělé trávě přineslo derby se vším všudy. Nechyběly zde emoce, velká bojovnost a nasazení obou týmů. Domácí tým posílil Šoman z kádru A týmu, naopak hosté představili v sestavě hráče brumovského A týmu Běhunčíka. V úvodu plách brumovské obraně Šoman, ale na hostující brankáře Masaře nevyzrál. Také hosté se objevili v několika dobrých příležitostech. Po patnácti minutách se Brumovjané ujali vedení po nedorozumění v zadních řadách domácích a Novák se štěstím dopravil míč do sítě.  O čtyři minuty později však našel Šoman ideálně Petra Lukáše a ten s přehledem zavěsil a rázem bylo srovnáno na 1:1. Po půlhodině hry předvedl skvělou individuální akci Barcuch a po sólu z poloviny hřiště poslal domácí tým do vedení. Hosté mohli srovnat po standartní situaci, ale hlavička mířila vedle Markovy svatyně. Slavičané hrozili z rychlých brejků, které ale nedokázali již zužitkovat. Do šaten tak odcházeli s jednobrankovým vedením.

 

Ve druhém dějství se domácí tým zaměřil na pozornou obranu. Hosté se na dostřel slavičínské branky dostali pouze ze standartních situací, se kterými ale Běhunčík nenaložil dobře. Slavičané pak mohli několikrát zápas definitivně rozhodnout, ale brankář Masař Brumov stále držel nad vodou. Poté odstoupil ze hry po nezaviněném zranění Matěj Boráň. V hektickém závěru se už diváci branky nedočkali. Domácí tým si po dlouhé době připsal výhru a po utkání si konečně mohl zazpívat vítězný pokřik. Mužstvo si však tři body zasloužilo, podalo velmi dobrý taktický výkon, založený na velké bojovnosti. V dalším kole se představí dorostenci FC TVD Slavičín v sobotu 8. dubna ve Slušovicích. Začátek utkání je v 10.00 hodin.

 

Hodnocení trenéra Pavla Charváta: 

Hrálo se vyrovnané utkání, které přineslo vysoké nasazením u obou týmů. Soupeř šel do vedení ve 14. minutě, po nedůrazu v naší defenzivě. Ale 20. minuta přinesla rychlou brejkovou situaci, která znamenala vyrovnání na 1:1. O šest minut později, po zdařené individuální akci Barcucha, už to bylo 2:1 v náš prospěch. Během celého utkání se střídaly úseky, ve kterých měli mírnou převahu hosté, s úseky, ve kterých jsme měli více ze hry my. Pravdou ovšem je, že soupeř neměl, snad s vyjímkou hlavičky z rohového kopu a pár střel z dálky, za celé utkání vyloženou šanci. My jsme si naopak vypracovali dalších 4 – 5 vyložených šancí, které jsme buď zahodili a nebo je zneškodnil hostující brankář.