Fotbalistům Slavičína chutnal přerovský Zubr znamenitě

/Přerov/ Hráči Slavičína se představili v sobotním odpoledni v Přerově. Hanáci patří mezi oblíbené kluby slavičínského celku, neboť s nimi mají aktivní bilanci. V první půli Valaši na travnatém hřišti dominovali a svoji převahu dokázali přetavit ve tři branky. Ve druhém poločasu Slavičané s přehledem kontrolovali vývoj hry a bez větších problémů dokráčeli k jasné výhře.

0:3 (0:3)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek 2, Vincour
Sestava: Mendl – Naňák, Kalus, Škubník, Vašulka, Kořenek, Vincour, Školník, Rožek, Žůrek, Juřica
Střídali: Dekleva, Šebák, Staněk, Malenovský
Přerov,  1.4.. 2023

 

Slavičané zvládli přechod z umělé trávy na travnatou plochu na jedničku a z Přerova si odvážejí zcela zaslouženou výhru. Domácí celek před sezonou hodně omladil svůj kádr, ale to na zkušenosti a herní dovednosti slavičínského týmu nestačilo. Po dvaceti minutách zaváhal domácí brankář, Ondřej Školník předložil míč Žůrkovi a ten poslal hosty do vedení. O minutu později přidal druhou trefu Martin Vincour. Domácí tým byl rychlými brankami zaskočen a do půle inkasoval potřetí. To se opět prosadil znovuzrozený kanonýr Jakub Žůrek a Slavičané odcházeli do šaten s luxusním tříbrankovým náskokem.

 

 

 

Ve druhém dějství Slavičané dobře kombinovali, domácí tým se snažil s výsledkem ještě něco udělat. Hosté mohli své vedení i navýšit, další příležitosti však nevyužili. V samotném závěru nechali hráči FC TVD vyniknout i brankáře Petra Mendla, který ale své čisté konto udržel až do závěrečného hvizdu. Výhra hostí je naprosto zasloužená a mužstvo tak dalo zapomenout na nevýrazné domácí výkony na hrádecké umělce. V dalším kole hostí Slavičané již v pátek 7. dubna v 10.15 na hřišti ve Slavičíně tým z Bzence. Celek ze Slovácka na jaro předvádí velmi dobré výkony a v posledním zápase si vyšlápl dokonce na olomoucké Nové Sady a zvítězil 2:1. I z tohoto pohledu čeká na slavičínské hráče kvalitní protivník.

 

Hodnocení utkání od trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Už to zase jsme my, projev, se kterým se se prezentovali na podzim. Ještě pár drobností tam bylo, hlavně po přestávce to zejména v zakončení mohlo být lepší, ale vyhráli jsme zcela zaslouženě,“ pochvaloval si trenér druhého celku divize E Petr Slončík. „Na rozdíl od minulých duelů jsme hráli svou hru od začátku, konečně jsme zbytečně neinkasovali. Kluci do toho dali správný náboj i kvalitu, i když jsme byli prakticky teprve podruhé na přírodní trávě. Pochvala do kabiny směřuje především za přístup a fotbalovou kvalitu,“ vzkázal zkušený kouč.

 

Hodnocení utkání na webu 1. FC Viktorie Přerov:

 

První jarní domácí utkání nám vůbec nevyšlo. Soupeř to byl pro nás hodně neoblíbený, body s ním moc neděláme, ale přesto. Trpká pachuť z výkonu zůstala ještě dlouho po závěrečném hvizdu.
Již od první minuty jsme se vůbec nedostali do zápasu. Prohrávali jsme souboje a u odražených míčů jsme byli pozdě. Soupeř byl všude o krok dřív. Vzadu nás do ničeho nepustil a jeho útoky byly čím dál nebezpečnější. Vše vyústilo ve dvě slepené branky ve 21′ a 22′. Nejdříve jsme nezachytili průnik do šestnáctky, následoval míč před bránu a první gól. Poté jsme tradičně propadli při standartní situaci a soupeř byl na koni, 0:2. Ve 36′ rozehrál míč špatně Mikeš a prohrávali jsme 0:3. Vypadalo to na pěkný debakl. Stejným skóre nakonec první dějství skončilo.
Na začátku druhé půle nám svitla jiskřička naděje. Bohužel, Mirvald po krásné kombinaci těsně minul zadní tyč. A to byl vlastně začátek i konec našich akcí. Na hřiště se dostali všichni hráči z lavičky a to bylo asi jediné pozitivum zápasu. Že tomu utkání z naší strany chybí vše dokazuje i to, že jindy impulsivní trenér Rojka byl v naprostém klidu. Když to nejde budiž, ale když se ani nechce, je to zlé. Na konci utkání mohl dát čestný úspěch Vyroubal, ale tváří v tvář gólmanovi neuspěl ani on. Konečný rezultát nakonec „jen“ 0:3. Na tenhle zápas je třeba hodně rychle zapomenout. Snad zapomenou i diváci a příště příjdou zas. Budeme to potřebovat. S HFK musíme bodovat naplno.