Fotbalisté Slavičína porazili zásluhou střelecky disponovaného Žůrka olomoucký HFK

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín se podruhé po sobě představili na hrádecké umělé trávě. Soupeřem jim byl poslední tým tabulky z Olomouce. Slavičané opět nezachytili začátek utkání a stejně jako v duelu s Novými Sady, rychle prohrávali. Do půle však dokázali Valaši vývoj utkání otočit a mohli přidat další branky. Ve druhém dějství hosté sahali po bodu, ale nastřelili pouze brankovou konstrukci. Uklidňující třetí trefu přidal v závěru dvoubrankový střelec Žůrek

FC TVD Slavičín

3:1 (2:1)

UT Hrádek v 15.00 hodin

Branky: Žůrek 2, Juřica
Sestava: Pjajko – Naňák, Kalus, Dekleva, Vašulka, Kořének, Malenovský, Vincour, Rožek, Juřica, Žůrek
Střídali:  Školník, Šebák, Staněk, Šoman
Slavičín, 25.3. 2022

Utkání s dalším olomouckým týmem se hrálo v sobotním odpoledni na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku. Trenér Slončík se musel obejít bez Škubníka, Goni a Fialy, jen na lavičce náhradníků zůstal kapitán Školník. Od úvodního hvizdu se v sestavě objevil Matěj Kořének. Do branky se postavil místo Mendla Tomáš Pjajko. Hosté stále bojují o přežití v divizi a vstoupili do utkání lépe a dokázali nadvakrát dostat míč za záda brankáře Pjajka.  Inkasovaná branka probudila Slavičany z letargie a zatlačili Hanáky na jejich polovinu. Vyrovnání zařídil Juřica. Poté přidal druhou trefu Žůrek. Třetí pojistku mohl přidat Rožek, ale ve vyložené šanci hlavou minul branku.

 

 

 

Ve druhém dějství domácí museli udělat změny v sestavě, ze hřiště musel jít Vincour a do boje zasáhl Školník. A obraz hry se změnil, domácí ztráceli zbytečně míče a vytratila se kombinace z prvního dějství. Hosté stále cítili šanci na bodový zisk a začali se tlačit dopředu. Z trestného kopu trefili spojnici Pjajkovi svatyně a nadále hrozili z nebezpečných brejků. Slavičané mohli navýšit vedení Malenovským a Staňkem, ale na brankáře hostí nevyzráli. Domácí tým se nemohl dostat do tempa z první půle a vysvobozením pro něj byla třetí trefa agilního Žůrka. Závěr utkání si už domácí pohlídali. V sobotu cestují hráči FC TVD do Přerova a trenér Slončík bude muset řešit zdravotní stav některých hráčů.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka:

 

Po ztrátě a nekoncentrovanosti v defenzivě jsme inkasovali blbý gól. Naštěstí jsme zlepšili kombinace, přišly i šance a výsledek jsme ještě do přestávky otočili. Po změně stran to ale od nás rozhodně nebylo ideální. Na menším hřišti bylo k vidění spíše bojovné utkání, spousta faulů. I když jsme si vytvářeli příležitosti a dobré šance, herně to nebylo ono. Soupeř pořád cítil šanci. Kdyby přišel třetí gól dříve, mohlo to být od nás lepší.

 

 

Hodnocení utkání v Olomouckém deníku: