Dorostenci FC TVD Slavičín potrápili lídra tabulky z otrokovického Baťova

/Otrokovice/ V svém prvním mistrovském utkání se dorostenci FC TVD Slavičín představili na půdě otrokovického Baťova. Domácí tým byl v utkání jasným favoritem a v první půli dokázal třikrát využít zaváhání slavičínských mladíků. Ve druhém dějství se karta obrátila a hráči Slavičína dokázali snížit na jednobrankový rozdíl. Na kýženou remízu jim už v závěru nezbylo více času.

4:3 (3:0)

UT Baťov v 10.00 hodin

FC TVD Slavičín
Branky: Lukáš P. 2, Jandl
Otrokovice, sobota 25.3.2023

 

Velmi dobré utkání odehráli slavičínští dorostenci na půdě favorizovaného Baťova. Jejich výkon ocenili i domácí činovníci, kteří nám po utkání řekli, že si Slavičané bod zasloužili. Baťov měl v sestavě sedm hráčů ročníku 2004, zatímco v sestavě Slavičína byli hráči narozeni v roce 2005 a níže, přesto podali sympatický výkon. Domácí v první půli trestali chyby slavičínských hráčů a dostali se do tříbrankového vedení, i když poměr sil na hřišti tomu neodpovídal. Slavičané ve druhém poločasu ožili a dostávali se vyložených šancí, ale v koncovce se trápili. Domácí ve druhém dějství odskočili na čtyřbrankový rozdíl. Poté Jandl snížil, další šance hostí domácí ubránili. V posledních deseti minutách Slavičané snížili na jednobrankový rozdíl, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

 

 

 

Hodnocení utkání trenérem Pavlem Tomečkem:

U vedoucího týmu tabulky jsme neměli co ztratit a moc nechybělo a mohli jsme zde bodovat. V první půli jsme domácím doslova darovali tři branky. Naopak svoje příležitosti jsme nedokázali zužitkovat. Ve druhé půli naše mladé mužstvo ukázalo svoji tvář a začali jsme domácí přehrávat. Z množství šancí Jandl snížil. Mohli jsme několikrát dotáhnout své možnosti do konce, agilní Lukáš šel několikrát sám na brankáře. V závěru dal sice dvě branky, ale na vyrovnání nám více času už nezbylo. Přesto musím kluky pochválit, na výkonu z druhé půle můžeme stavět. Nevěšíme hlavu, v dalším kole nás čeká v derby Brumov a při zodpovědném a týmovém výkonu nejsme bez šancí.