Benjamínci FC TVD Slavičín  si o víkendu zahráli na halovém turnaji v Bojkovicích

/Bojkovice/ Benjamínci FC TVD Slavičín se představili na turnaji fotbalových školiček v Bojkovicích. Sportovní klub Slovácká Viktoria Bojkovice pořádala již tradiční turnaj v neděli 19. března 2023 v místní sportovní hale. Trenéři Adam Chmela a Ondra Šála měli k dispozici deset hráčů a jednoho brankáře. Pro některé mladé fotbalisty to byl první turnaj v jejich životě. Mužstvo si nakonec připsalo čtyři výhry a čtyři prohry, kdy muselo čelit i podstatně starším soupeřům. Což je ale hlavní, hráči nabrali další zkušenosti s fotbalem a mohou nadále rozvíjet svoji kariéru.

 

 

 

 

Hodnocení turnaje od trenéra benjamínků Ondřeje Šály:

 

V neděli 19. března 2023 absolvovali benjamínci FC TVD Slavičín turnaj v Bojkovicích, kterého se zúčastnilo devět týmů:  SK Louky, SK Vizovice, TJ Vlčnov, TJ Pitín, SK Bylnice, TJ Sokol Nevšová, TJ Štítná nad Vláří a SK SV Bojkovice a FC TVD Slavičín. Klání proběhlo v místní sportovní hale za velkého zájmu z řad rodičů či fanoušků a Ti mohli sledovat nadšené výkony nejmenších fotbalových nadějí.

 

Turnaj se hrál systémem každý s každým na 1×12 minut. Pro velkou část našich šikulů to byl jejich první velký turnaj a byla na nich znát v úvodu velká nervozita. V prvních utkáních jsme navíc narazili na nejsilnější a mnohdy i podstatně starší družstva, než bylo to naše. Postupně jsme prohráli s Vizovicemi, Vlčnovem, Nevšovou a Loukami.

 

Ale v druhé půlce turnaje se kluci osmělili a začalo se jim výsledkově dařit, přišly výhry se Štítnou 4:0, Pitínem 4:0, Bylnicí 5:3 a pečetila to závěrečná výhra nad domácími Bojkovicemi 2:0. Celkem naši borci zakončili turnaj se čtyřmi výhrami a čtyřmi prohrami se skórem 18:22. Důležitější než výhry a prohry byl fakt, že se kluci bavili a celý turnaj si náležiti užili. Odměnou za snahu a bojovnost jim byly medaile a sladkosti od bojkovických pořadatelů.

 

 

 

Sestava benjamínků FC TVD Slavičín : 

 

(Podle fotky z leva): Andrej Majc, Mikuláš Milička, Adam Málek 1, Adam Málek 2, Martin Šála, Michal Drga, Lukáš Ščuglík, Pavel Novák, Stanislav Kotásek, Radovan Žák, Adrian Chmela (brankář)