Fotbalisté FC TVD Slavičín doma nestačili na olomoucké Nové Sady

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v prvním jarním utkání divizní  skupiny E na hrádecké umělé trávě nezvládli souboj s olomouckými Novými Sady. Slavičané zaspali úvod utkání a po osmi minutách již prohrávali o dvě branky. Do půle Valaši snížili na jednobrankový rozdíl. Ve druhém dějství Juřica srovnal, ale Hanáci si vzali o chvíli později vedení nazpět. V závěru se již domácím srovnat nepodařilo, kdy Rožek trefil jen brankovou konstrukci.

FC TVD Slavičín

2:3

(1:2)

 

Branky: Goňa, Juřica
Sestava: Mendl – Goňa, Škubník, Kalus, Dekleva, Rožek, M.Vincour, Malenovský, Školník,Vašulka, Juřica
Střídali: Kořének, Žůrek
Slavičín, 18.3. 2023

Na hrádeckou umělou trávu zavítali v sobotu odpoledne  fotbalisté z olomouckých Nových Sadů. Před rokem zde dokázali zvítězit a stejný husarský kousek se jim povedl i tentokrát. Trenéru Slončíkovi chybělo v sestavě z různých příčin několik hráčů a neúčast Fialy, Naňáka, Staňka a Šebáka byla na výkonu mužstva znát. Začátek zápasu zastihl Slavičany v nedbalkách, kdy nejprve inkasovali ve druhé minutě po standartní situaci. O šest minut později udeřilo podruhé. Poté se ještě hosté dožadovali pokutového kopu. Domácí tým se rozjížděl jen velmi pomalu a nepovedený úvod jej dokonale zaskočil. Postupně ale domácí přidávali tempo a začali hostující celek přehrávat. Nejdříve snížil po centru před branku dorážkou Martin Goňa. V dalších šancích se postupně objevili Juřica, Školník, Vašulka a Rožek. V závěru první půle domácí vyvinuli velký tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

 

Druhá půle přinesla více boj, než pohledný fotbal. Hosté spoléhali na rychlé brejky, domácí na standartní situace. Přesto se domácím podařilo vyrovnat. Nová akvizice Tomáš Dekleva z autového vhazování posadil míč přímo na hlavu Vlastika Juřici a ten dostal míč do sítě. O chvíli později však domácí propadli v defenzívě a hosté z Nových Sadů se mohli radovat potřetí. Domácí tým se už z třetího úderu nevzpamatoval a výsledkem jeho snažení, bylo jen břevno nastřelené Rožkem. Hosté ve druhém dějství taktickou hrou natahovali čas, který pak domácím v závěru chyběl k vyrovnání. První jarní utkání domácímu týmu nevyšlo podle představ a napravit to mohou hráči FC TVD hned příští sobotu, kdy na UT ve Slavičíně-Hrádku od 15.00 hodin hostí další olomoucký klub – 1. HFK.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka:

„Vydřeli jsme remízu, abychom následně opět inkasovali, kdy se Sady prosadili po centru ze strany a dorážky. Takové góly bychom už neměli dostávat,“ mávl rukou zklamaně. Zbytek zápasu byl hektický, byl to spíše boj a válka. Sice jsme ještě nastřelili břevno, ale více nám protivník nedovolil. Soupeř svou jednoduchou hrou slavil úspěch,“ zhodnotil duel Petr Slončík. Příště musíme být koncentrovaní od začátku. Doufám, že klukům tato facka pomůže,“ přeje si trenér TVD.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/facka-divizni-slavicin-porazil-rus-a-nekoncentrovanost-20230319.html

 

 

Hodnocení utkání v Olomouckém deníku:

„V kádru soupeře proběhlo pár změn, tak jsme nevěděli, co od něj čekat. Připravovali jsme se ale na velice soubojové utkání s velkým počtem standardek. A bylo to opravdu takové. Na malé umělce opravdu nikdo nikomu nic nedaroval,“ říkal po zápase novosadský kouč Rostislav Sobek. Začali jsme překvapivě velmi dobře a ujali se rychle vedení. Slavičín se pak zvedl a my jsme soubojově zaostávali. Musím pak pochválit kluky, že se po vyrovnání nesložili a ihned poté vzali soupeři vítr z plachet třetím gólem a až do konce si výsledek dokázali pohlídat. Vítězství si vážíme, protože to byla první domácí porážka Slavičína v této sezoně,“ uzavřel Rostislav Sobek.

 

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/paradni-vstup-do-jara-nove-sady-si-vezou-tri-body-z-dosud-nedobytneho-slavicina.html