Slavičínští fotbalisté na svého soupeře z Lednického Rovné nestačili

/Slavičín/ V sobotu 11. února nastoupili slavičínští fotbalisté na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku proti slovenskému celku z Lednického Rovné. Hosté hrají čtvrtou nejvyšší soutěž na Slovensku a na Valašsku již od úvodního hvizdu ukazovali svoji kvalitu. Se zmrzlým terénem se daleko lépe popasovali než domácí tým. Utkání tak skončilo vysokou porážkou domácího týmu, který své další přípravné utkání odehraje již v pátek 17. února od 18 hodin na UT v Uherském Brodě Na Lapači proti místnímu třetiligovému celku.

 

Utkání se hrálo na těžkém terénu, který byl po silných mrazech hodně přimrzlý a znemožňoval plynulejší pohyb. Přesto, že utkání bylo odloženo o půl hodiny, tak to příliš nepomohlo. Trenéru Slončíkovi chybělo z různých příčin několik hráčů – brankáři Mendl a Vypušťák, Goňa, Fiala nebo Juřica. Se zmrzlým terénem se vyrovnal o poznání lépe slovenský celek, kdy především jeho hrotoví útočníci byli k neudržení. Navíc domácí kupili v defenzívní činnosti hodně chyb a toho dokázali hráči Lednického Rovné dokonale využít. Slavičané mohli srovnat Naňákem, ale ten hostující svatyni ze dvou metrů přestřelil. Do půle rozesmutněli hosté brankáře Pjajka celkem čtyřikrát. Ve druhém poločasu domácí hru rozhýbal Rožek, ale své příležitosti ke zkorigování výsledku domácí nedokázali využít. Hosté se ve druhém dějství dokázali ještě dvakrát střelecky prosadit. Utkání tak skončilo nečekaným debaklem domácího celku, na který musí co nejrychleji zapomenout. O reparát se svěřenci trenéra Slončíka pokusí již v pátek 17. února, kdy je je od 18 hodin prověří v Uherském Brodě domácí třetiligový celek.

 

FC TVD Slavičín – ŠK LR CRYSTAL Lednické Rovné (SK) 0:6 (0:4)

 

Hodnocení utkání trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Vůbec se nám nepovedl vstup do utkání,“ láteřil hlavní kouč druhého celku Divize E Petr Slončík.

„Soupeř si daleko lépe poradil se zmrzlým terénem. Spíše jsme měli strach o zdraví. Bohužel jsme nedali své příležitosti, hostům jsme naopak třikrát čtyřikrát v podstatě přihráli na gól,“ posteskl si Slončík.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/podivejte-se-slavicin-utrpel-debakl-doma-prohral-vysoko-0-6-20230211.html

 

 

 

Zimní příprava FC TVD Slavičín 2023:
28.1. 2023 – sobota  – FC Trinity Zlín B doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin – 0:6
4.2. 2023   – sobota –  TJ Štítná nad Vláří doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin – ZRUŠENO
11.2. 2023 – sobota  – ŠK LR Crystal Lednické Rovné doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin – 0:6
17.2. 2023 – pátek – ČSK Uherský Brod  venku Na Lapači v 18:00 hodin
25.2. 2023 – sobota  – FC Bílovec doma na UT v Hrádku v 10:30 hodin
4.3. 2023 – sobota – volný termín
11.3. 2023 – sobota – FC Strání doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin
18.3. 2023 – sobota – mistrovské utkání –  FK Nové Sady doma v 15:00 na UT v Hrádku