Fotbalistům Slavičína nasázela posílená zlínská rezerva půltucet branek

/Slavičín/ Fotbalisté Slavičína na úvod zimní přípravy utrpěli vysokou porážku od zlínského „B“ týmu. Hosté přijeli na hrádeckou umělou trávu i s ligovými fotbalisty Hrubým, Reiterem, Koviničem či brankářem Šiškou a na jejich výkonu to bylo znát. Dvě branky hostí zaznamenali slavičínští odchovanci Číž s Hamalčíkem a v sestavě byl i Kulíšek. Domácí tým postrádal Naňáka, Fialu, Škubníka a brankáře Mendla. V další přípravném utkání čeká na Slavičany v sobotu 4. února tým ze Štítné nad Vláří s exligistou Jožkou Hnaníčkem.

FC TVD Slavičín

0:6 (0:2)

 

 

 

První přípravné utkání v zimní přípravě nevyšlo slavičínským fotbalistům podle jejich představ. Trenéru Slončíkovi chyběli v sestavě Naňák, Fiala, Škubník či brankář Mendl. Mužstvo již opustil Kocián, který odchází do Luhačovic. O Petra Švacha má zájem nedaleká Nevšová a Dan Zvoníček chyběl kvůli pracovním povinnostem. V sestavě se tak objevila pouze jedna nová akvizice a to Kořének z Vysokého Pole, který prošel i zlínskou mládeží. Navíc se domácím uzdravil Lukáš Šebák.

 

Úvod utkání patřil hostím, kteří měli míč častěji na kopačkách. Na domácím týmu byla znát ještě dlouhá pauza. Z převahy vytěžili hosté jednu branku, když obraně Slavičanů pláchl rychlonohý Hamalčík. Poté se ke slovu dostali domácí hráči a předvedli výbornou pasáž, které chyběla jen vyrovnávající branka. Hosté těsně před odchodem do šaten přidali střelou zpoza šestnáctky druhou trefu. Do druhé půle hosté vyměnili celou jedenáctku, domácí poslali do hry některé mladíky. Zlínští hráči zvýšili Čížem z penalty na tříbrankový rozdíl. Od té doby na hřišti existovalo už pouze jednu mužstvo a hosté postupně přidali další branky. Domácí zejména v první půli svého soupeře pozlobili, ale ve druhém poločasu hosté na hřišti dominovali.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Výsledek neřešíme. Pro nás mělo utkání spíše kondiční charakter. Byl to náš první zápas po třech měsících a po pár trénincích, soupeř je v tomto ohledu trošku jinde. Pro nás bude směrodatná druhá polovina února a březen,“ ví dobře trenér Slavičína Petr Slončík.

 

I tak s účastníkem MSFL docela dlouho drželi krok. „V prvním poločase jsme měli silnější a zkušenější sestavu. Čtvrt hodiny jsme se sice hledali, ale postupně jsme si navykli na zápasové tempo a asi od 20. minuty jsme se do toho trošku dostali a hru srovnali. Bylo to od nás celkem slušné. Měli jsme i nějaké příležitosti, ale to soupeř taky,“ líčí Slončík.

 

Jelikož zkušený kouč nechce na začátku přípravy přetěžovat klíčové borce, sestavu prostřídal. „Zatímco Zlín prostřídal dvě jedenáctky, my poslali do hry i čtyři dorostence, takže rozdíl mezi oběma týmy byl ve druhé půli rapidní,“ přiznává.V základní sestavě byl uzdravený Šebák, po přestávce nastoupil i Kořének, jenž je ve Slavičíně na zkoušce z Vysokého Pole.

 

 

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/podivejte-se-mladi-sevci-vyskolili-divizni-slavicin-hrali-i-reiter-s-hrubym-2023.html

 

Zimní příprava FC TVD Slavičín 2023:
28.1. 2023 – sobota  – FC Trinity Zlín B doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin – 0:6
4.2. 2023   – sobota –  TJ Štítná nad Vláří doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin
11.2. 2023 – sobota  – ŠK LR Crystal Lednické Rovné doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin
18.2. 2023 – sobota – ČSK Uherský Brod  venku Na Lapači v 10:00 hodin
25.2. 2023 – sobota  – ŠSK Bílovec doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin
4.3. 2023 – sobota – volný termín
11.3. 2023 – sobota – FC Strání doma na UT v Hrádku v 10:00 hodin
18.3. 2023 – sobota – mistrovské utkání –  FK Nové Sady doma v 15:00 na UT v Hrádku