Trenér dorostu Pavel Tomeček hodnotí nepříliš povedenou podzimní část

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína získali na podzim pouhé čtyři body. Jednou vyhráli v Hulíně a ze Strání si přivezli jeden bod. Několik dobře rozehraných zápasů mužstvo nedokázalo dotáhnout do zdárného konce. Svěřenci trenérů Pavla Charváta a Pavla Tomečka se trápili i v zakončení. Navíc v závěru sezóny tým sužovala četná zranění. O hodnocení podzimní části jsme požádali jednoho z trenérů Pavla Tomečka.

 

Trenére, jak byste zhodnotil podzimní část dorostu FC TVD?

Podzimní část sezony se nám nepovedla podle našich představ, hlavně co se týče výsledků zápasů a hlavně bodového zisku. V tomto směru se bohužel nacházíme na předposlední příčce tabulky podzimu. Je to z velké časti způsobené tím, že jsme se celou sezonu potýkali řadou zranění klíčových hráčů. Máme taky jedno z nejmladších mužstev v krajském přeboru a kluci, kteří se posunuli ze starších žáků do dorostu, se musejí s tímto přechodem vypořádat.

Zisk čtyř bodů je pro všechny určitě velkým zklamáním?

Ano určitě je to zklamání, ale hráli jsme spoustu zápasů ve kterých jsme byli lepším mužstvem a prohráli jsme je tím, že jsme neproměnili vyložené šance a nebo jsme udělali zbytečné individuální chyby. Věřím, že v jarní části sezony získáme daleko víc bodů a soutěž zachráníme.

Na které zápasy nejraději vzpomínáte?

Nemám vyloženě vybrané zápasy, ale i když jsme prohráli tak domácí zápas s Baťovem tam právě rozhodly individuální chyby a nebo remízový zápas ve Strání. Tam naopak o výsledku rozhodl festival v zahazování našich gólových šancí. Oba zápasy jsme mohli s přehledem vyhrát, i když jak říkám, takových zápasů bylo víc…

Na který duel byste nejraději rychle zapomněl?
Domácí zápas proti Bojkovicím. Tento zápas se nám vůbec nepovedl.
Týmu chyběla stálice v brance. Budete tuto situaci nějak řešit?
S brankáři se snažíme od začátku sezony pracovat jak v trénincích, tak i individuálně. Navíc mají jednou týdně přímo trénink brankářů, který zařídil klub FC TVD z brankářské akademie ve Zlíně. Za další nám ještě jednou týdně vypomáhal bývalý gólman FC TVD Aleš Ocelík, který brankáře povede i nadále. Takže jsem přesvědčen o tom, že jejich výkony půjdou jenom nahoru.
Mužstvo až na hráče Šomana, zůstane v příští sezoně pohromadě, což je určitě obrovskou výhodou a má tak velkou perspektivu?
Ano, jak už jsem se zmínil v předešlé odpovědi mužstvo je mladé a mělo by zůstat pohromadě z větší části ještě tři sezony. Za což jsem velmi rád.
Ze žáků přijde v létě poměrně silný ročník. Přikláníte se k možnosti založení druhého dorostu?
Je to jedna z hlavních otázek pro klub která se musí v zimním období vyřešit. Pokud bude počet hráčů natolik dostačující abychom dokázali postavit dvě mužstva, tak z mého pohledu určitě ano.
Jste v pozici trenéra v FC TVD nováčkem.  Jak hodnotíte fungování klubu?
Co se týče vedení které se momentálně o klub stará, tak si myslím, že každý se snaží udělat pro klub maximum.
Diviznímu A týmu se nadmíru dařilo. Co říkáte na jeho výkony?
Samozřejmě jsem rád, že se našemu A mužstvu daří i když bych byl do budoucna rád, kdyby se nám podařilo do mužstva vychovat a zapojit více našich odchovanců.
Kdy začínáte s dorostem zimní přípravu?
Trénovali jsme do konce listopadu a přípravu začínáme hned 6. ledna 2023.
Máte už rozpis přípravných utkání a s kým se utkáte?
Přípravná utkání máme naplánovaná od února a našimi soupeři budou mužstva jak z vyšších dorosteneckých soutěží, tak i mužstva z okresních soutěží mužů.
Co byste popřál příznivcům slavičínského fotbalu do Nového roku?
Hlavně bych jim popřál hodně zdraví, štěstí a ať i nadále fandí a zůstanou věrni slavičínskému fotbalu.