Starší žáci FC TVD Slavičín brali po podzimu šesté místo. Připsali si skalp lídra tabulky ze Zlína

/Slavičín/ Starší žáci FC TVD Slavičín obsadili v Krajském přeboru po podzimní části velmi pěkné šesté místo. Svěřenci trenérů Davida Ptáčka a Lukáše Fojtů předváděli útočný fotbal. O hodnocení podzimní části starších žáků jsme požádali jednoho z trenérů Lukáše Fojtů.

 

 

Lukáši, jak hodnotíte podzimní část starších žáků?

Úvodem chci poděkovat Davidovi Ptáčkovi, že mě oslovil při pomoci s trénováním žáků. Musím říct, že vše, co jsme na tréninku i v zápasech prožili beru pozitivně! Každý nezdar i vítězství nás posunulo. Vznikla super parta i mimo hřiště.

 

Jaká byla Vaše podzimní bilance a kdo byl nejlepším střelcem?

Naše bilanci je 5 vítězství a 5 porážek. V tabulce nám patří 6. místo. Nejlepším střelcem podzimní části se stal Honza Lukáš, který nastřílel 9 branek.

 

Která utkání se Vám nejvíce povedla?

Když se řekne povedené utkání, tak asi každý z nás vzpomene na FC Trinity Zlín B, kde jsme na jejich hřišti zvítězili 2:1. Toto utkání bylo velmi bojovné a od nás to byla vybojovaná výhra korunovaná precizním týmovým výkonem. Také to byla zatím jediná prohra tohoto celku v soutěži.  Já bych však zmínil i domácí vítězství proti Brumovu, Baťovu a Holešovu, kde jsme ukázali, že umíme hrát kombinační fotbal, který diváci ocenili.

 

Naopak, na které zápasy byste co nejrychleji zapomněli?

Zde musím vzpomenout dvě utkání a to na první poločas v Morkovicích a první poločas doma s Bojkovicemi. Hráli jsme nekoncentrovaně a doplatili na to.

 

Kteří hráči patřili k tahounům týmu?

Fotbal je týmová hra a jeden bez druhého neuděláme nic! I ten nejlepší fotbalista neporazí celou jedenáctku na druhé polovině hřiště.

 

Jaký je Váš program do konce roku?

Trénovat budeme 3x týdně na UT v Hrádku a nebudou to jen tréninky, také sehrajeme přátelská utkání.

 

Čekají Vás halové turnaje. Znáte jejich termíny?

Již 10.prosince sehrajeme halový turnaj ve Slavičíně. Začátkem roku máme možnost hrát turnaje na Slovensku.

 

 Realizační tým teď u žáků  rozšířil slovenský trenér Andrej Stánok….

Ano, hledali jsme trenéra na rozšíření trenérského týmu a Andrej má zkušenosti s trénováním žáků na Slovensku a v Čechách vedl i mužské týmy v krajských soutěžích.

 

Kolik hráčů máte v současné chvíli k dispozici?

V současné chvíli máme k dispozici 17 hráčů ve starších žácích.

 

Jak vidíte případné založení mužstva mladšího dorostu?

Vše záleží na počtech kluků, kteří budou po sezóně k dispozici a budou chtít naskočit do dorostu. Nyní se to jeví tak, že druhý dorost založen být musí!

 

Jak fungovala spojení trenérského týmu s VV FC TVD?

Jelikož jsem členem VV, tak nemůžu říct, že špatně …

 

Kde podle Vás tlačí slavičínský fotbal ještě bota?

Míst, které nás tlačí je spousta. Vypíchnu jen některé …Zřízení další travnaté plochy (hřiště) ve Slavičíně. Jednalo by se o tréninkové zázemí pro přípravky, žáky a dorost. Dále místo pro trénování přes zimní období, protože v místní sportovní hale je složitá domluva …Fanoušci, další téma! Kritiků a trenérů se na tribuně najde nespočet, ale fanoušků jen pramálo.

 

Co byste popřál našim příznivcům do Nového roku?

Přeji všem pevné zdraví!

A když už přijdou na slavičínský „mládežnický“ fotbal, ať je hra baví a líbí se jim předvedené výkony. Kluci podporu ocení a vyburcuje je to ještě k lepším výkonům.

 

Díky za rozhovor a hodně zdaru v práci s mládeží!

 

 

 

 

]