Mladší žáci FC TVD Slavičín odehráli velmi solidní podzimní část

/Slavičín/ Mladší žáci FC TVD Slavičín mají za sebou poměrně úspěšné vystoupení v podzimní části. Umístění ale mohlo být ještě lepší, mladí fotbalisté však dopláceli na neproměňování brankových příležitostí. Podzimní část hodnotí jeden z dvojice trenérů Lukáš Fojtů.

 

 

Trenére, jak hodnotíte podzimní vystoupení slavičínských mladších žáků?

Podzimní část musím hodnotit velmi kladně. Jak přístupem slečen a kluků k tréninkovým jednotkám, tak k zápasům.

 

Jaká byla Vaše bilance a kdo byl nejlepším střelcem?

Z deseti odehraných zápasů máme bilanci pět vítězství, jednu remízu a čtyři prohry. Nejlepším střelcem podzimní části se stal Oliver Überall s dvanácti vstřelenými brankami.

 

Která utkání se Vám nejvíce povedla?

Nejlepšími soupeři, se kterými jsme se utkali a dokázali je porazit, byli z mého pohledu Brumov a Kroměříž.

 

Naopak, na které zápasy byste chtěli co nejrychleji zapomenout?

Zde nás může mrzet z hlediska předvedeného výkonu a neproměněných šancí domácí porážka s otrokovickým Baťovem a také s Uherským Brodem.

 

Někteří mladí fotbalisté nastoupili i za okresní zlínský výběr. Jak se jim dařilo?

Ano, máte pravdu. Za okresní výběr nastoupili tři naši hráči. Jmenovitě to byli Tomáš Pilka, Adam Ptáček a Patrik Fojtů. Tito hráči se zúčastnili meziokresního turnaje, kde reprezentovali OFS Zlín r. 2011. Na turnaji, který se konal v Rožnově pod Radhoštěm 5.10. 2022 nenašli přemožitele a vyhráli. Dále byli pozváni k utkání výběru OFS vs. FC Zlín U12, které se konalo 26.11. 2022. V utkání, které se hrálo na větším hřišti a v rozestavení 8+1. Nakonec byli i tady šťastnějším týmem a vyhráli v poměru 5:3.

 

Kolik hráčů máte nyní ve svém v kádru?

V současné době máme v kádru dvě slečny a dvacet dva chlapců.

 

Jaký máte v současné době program?

Stále trénujeme dvakrát týdně na UT ve Slavičíně-Hrádku a chceme si tréninky zpestřit i přátelskými utkáními.

 

Čekají Vás i halové turnaje. Znáte jejich termíny?

Ano, jeden turnaj již máme domluvený. OFS Zlín pořádá 11.12. 2022 turnaj ve Slavičíně. Další možné turnaje jsou v jednání.

 

Co by se dalo ještě vylepšit u mládežnického týmu?

Rád bych, aby kluci měli zápasové stejnokroje. Hráči si takových věcí nesmírně váží. Vlastní kabina jen pro žáky … Věcí je spousta a záleží, co vše je v možnostech realizace …

 

V současné chvíli máme hodně hráčů i v přípravkách. Určitě je to skvělé, zase to skýtá určité problémy s vytížením hráčů …

V přípravkách se daná situace vyřešila tím, že se do soutěžních turnajů přihlásili dvě mužstva. V žácích takové štěstí nemáme a někteří hráči tak neodstávají potřebné herní vytížení. Pro lepší herní praxi budeme domlouvat vícero přátelských utkání. Každý hráč chce hrát utkání. Ukázat všem, co nového se naučil, dávat góly. Musí zažít pocity vítezství a porážky. Srandu v kabině … Proto se hraje fotbal!

 

Ze školy ve Slavičíně odešel jako učitel Váš trenérský kolega David Ptáček, který dělá místostarostu v Brumově. Myslíte si, že bude nějaký problém v komunikaci?

Problém to není z důvodu komunikace škola / trenér. To si nemyslím … Ten, kdo chce, tak se domluví.

 

Díky za rozhovor, ať se Vám i nadále daří!

 

 

 

 

]