Hodnocení podzimní části starší přípravky FC TVD Slavičín

/Rozhovor/ Podzimní část starší přípravky hodnotí trenér Marek Daňhel. Ten u týmu působí společně s Jirkou Zollerem a Radkem Bartošem, který vystřídal  Jardu Málka. Starší přípravka má v kádru 23 hráčů a v turnajích se svými vrstevníky z Brumova, Štítné nad Vláří a Bylnice dokázala vždy postavit dva celky.

 Marku, jak bys zhodnotil podzimní sezonu u starší přípravky?

U přípravek se tuto sezonu komplet obměnili trenéři a změnil se systém zapojení hráčů do mistrovských zápasů. Obecně byl tedy podzim hlavně o nastavení průběhu tréninků a postupném zapojení všech hráčů do zápasů v rámci turnajů. Pro trenéry byla tato část sezony spojena i s poznáváním jednotlivých hráčů, seznámení se s jejich výkonností a individuálními dovednostmi. Velmi nás těší zájem dětí o tréninky a zápasy v rámci turnajů. Na každém tréninku a turnaji jsme v podzimní části měli průměrně 17 dětí, což je pěkné číslo. Chtěl bych zmínit i nábor dětí, který proběhl v průběhu podzimní části, kdy jsme přivítali tři nové hráče starší přípravky.

Kolik máte v současné době k dispozici hráčů?

K zápasům máme aktuálně k dispozici 23 hráčů ročníku 2012/2013. V rámci tréninků a přátelských zápasů navíc aktivně zapojujeme i některé hráče mladší přípravky.

Jak se Vám osvědčilo fungování dvou týmů na turnajích?

Při takovém množství dětí a herním systému 5+1 jsou dva týmy pro turnaje naprosto nezbytné. Pro správný herní rozvoj je důležité zapojovat všechny hráče i do soutěžních utkání, kde o něco jde. Tyto zkušenosti sebelepší trénink nenahradí. Proto ano, fungování dvou týmů se osvědčilo.

Jak bys ohodnotil Vaše vystoupení v mistrovských zápasech?

Jak již bylo řečeno, pro čtyři podzimní turnaje ve Štítné nad Vláří, v Bylnici, u nás a v Brumově  jsme skládali dva týmy. Snažili jsme se o to, aby byly oba týmy výkonnostně vyrovnané s cílem maximálně zapojit všechny hráče do zápasů.Pro všechny byl přechod na turnajový systém zápasů velká změna. Přechod ze systému 1 zápasu na 4 zápasy v jednom dnu nám odhalil poměrně slabou fyzickou kondici hráčů, na druhou stranu individuální kvalita na míči je u některých hráčů na vysoké úrovni. Vzhledem k faktu, že skládáme dva týmy, do kterých jsme zapojili nové hráče a hráče bez zápasových zkušeností, jsme se dle mého s podzimní částí popasovali poměrně dobře.

Které hráče bys pochválil?

Myslím, že pochvalu zaslouží všichni, účast hovoří za vše. Pokud bych měl přece jenom někoho vyzdvihnout, tak velkou pochvalu zaslouží naše dvě holky Eliška a Domča, které jsou opravdu velkým příkladem pro kluky v přístupu k tréninkům i zápasům.

Jaký budete mít program v zimním období?

Rozložení tréninků se nemění, pokud počasí dovolí 1x týdně na umělce a 1x týdně v hale, v případě nepříznivého počasí máme k dispozici tělocvičnu. V rámci zimní přípravy bychom rádi uskutečnili i dvoudenní soustředění. A od ledna začínáme hrát satelitní turnaje.

Jaké turnaje Vás čekají?

Společně s mladší přípravkou budeme objíždět halové satelitní turnaje v okolních městech, konkrétně ve Vizovicích, Brumově, Uherském Brodě, Valašských Kloboukách a Bojkovicích. A samozřejmě se jeden z turnajů koná i u nás ve Slavičíně.

Jak hodnotíš pomoc rodičů při utkáních?

Podpora rodičů je fantastická. Většina s námi objíždí zápasy kluků a holek, při domácích utkáních funguje bufet, děti mají skvělou oporu a zázemí. Mockrát díky.

Fungovalo vše v pořádku v zajištění týmu? Vybavení, doprava, zázemí…

Ze strany klubu bylo všechno v pořádku. Na venkovní zápasy byla zajištěna doprava autobusem, obměna tréninkového vybavení rovněž nebyl problém.

Co bys ještě vylepšil na zabezpečení mládežnických týmů?

U přípravek konkrétně bychom potřebovali lepší prostory k ukládání tréninkového vybavení. A určitě bychom ocenili nějaké klubové zázemí pro malé fotbalisty, kde by si mohli po tréninku či zápase zrelaxovat, zahrát si stolní fotbal atd.

Hráči si zahráli přátelské utkání i na 1. FC Slovácko, plánujete něco podobného zopakovat?

K přáteláku na Slovácko jsme přivezli celkem 23 kluků a holek, místní trenéři byli počtem hráčů velmi udiveni. Pro naše malé fotbalisty to byla velká zkušenost, prohlédli si stadion a poměřili síly s přípravkou prvoligového klubu. Určitě něco podobného zopakujeme, předběžně jsme se domluvili na trianglu za účasti Slovácka a Zlína. Rovněž máme v plánu domluvit doprovod prvoligových hráčů při ligovém zápase Slovácka nebo Zlína.

Co bys popřál čtenářům webu FC TVD Slavičín do nového roku?

Čtenářům bych rád popřál vše nejlepší do nového roku, hodně fyzické i mentální energie, bohatou podporu nejen našich malých fotbalistů, ale klubu celkově a v duchu probíhajícího MS v Kataru – Fotbalu zdar!

 

 

Díky za rozhovor, ať se Vám daří!