Fotbalisté Slavičína doma vydřeli výhru s Holešovem

/Slavičín/ Slavičínští fotbalisté v posledním utkání v tomto roce vybojovali jedenáctou výhru v podzimní části. Ta se nerodila lehce, neboť soupeř z Holešova byl velmi zdatným protivníkem. Tři body Slavičanům vystřelil již v první půli Viktor Rožek.

FC TVD Slavičín

1:0 (1:0)

Branky: Rožek
Sestava: Pjajko – Goňa, Vašulka, Kocián, Naňák, Rožek, Vincour, Malenovský, Školník, Fiala, Juřica

Střídali: Staněk

Hřiště Slavičín, 5.11.2022, v 10,15 hodin

 

 

Poslední utkání v roce 2022 přineslo slavičínským fotbalistům hubenou výhru nad kvalitním protivníkem z Holešova. Ten se po příchodu trenéra Aloise Skácela herně i výsledkově hodně zvedl a dokazoval to po celé utkání i na půdě FC TVD. Slavičané nastoupili do tohoto duelu bez obránců Škubníka a Kaluse a také brankáře Mendla, navíc trenéru Slončíkovi chybí dlouhodobě i Petr Švach. Své poslední utkání ve slavičínských barvách odehrál Tomáš Kocián a jeho syn Tommy vedl mužstvo jako asistent. V úvodu utkání byli hosté o něco aktivnějším týmem, ale v první šanci se objevil domácí Rožek. Ten ale na brankáře Janalíka nevyzrál. Udeřit poté mohlo i na druhé straně, ale domácí gólman Pjajko míč reflexívně nohou vykopl. Hru hostí skvěle dirigoval ukrajinský fotbalista Semenyna a vpředu hrozil především exligista Marián Kovář. Slavičané spoléhali na rychlonohého Juřicu, ale toho obrana hostí celý zápas střežila  jako „oko v hlavě“. Klíčový moment utkání přišel ve 40. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k dorážce Viktor Rožek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Do šaten tak Valaši odcházeli s jednobrankovým náskokem.
Druhý poločas přinesl podobný obrázek. Hosté se tlačili dopředu, chtěli s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale obrana domácích, dirigovaná zkušeným Tomášem Kociánem, pracovala bezchybně. Druhou pojistku mohl dát výsledku agilní Juřica, jednou trefil břevno a podruhé v samostatném nájezdu na Janalíka nevyzrál. Závěrečný tlak hostí končil před šestnáctkou domácího celku a ten hubenou výhru nakonec v poklidu uhlídal. Výkon mužstva asi nebyl úplně optimální, ale na to se historie asi ptát nebude. Jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. Poděkování patří celému realizačnímu týmu, především hráčům a také všem, kteří se o slavičínský fotbal starají. Dík patří i divákům, kteří by však mohli chodit v hojnějším počtu, neboť si to hráči za své podzimní výkony určitě zaslouží. Slavičané nasbírali v podzimní části rekordních 33 bodů, což je stejně, jako za celou loňskou sezonu! V podzimní tabulce ztrácejí Slavičané na vedoucí Kozlovice jenom jediný bodík. Další dva zápasy budou hrát fotbalisté FC TVD opět na domácí půdě a to nejdříve v sobotu 18. března 2023 proti olomouckým Novým Sadům a o týden později proti HFK Olomouc.
Hodnocení trenérů ve Zlínském deníku:

„Chyběla kvalita, šance, pro diváka nic moc. Bojovalo se hlavně mezi šestnáctkami, podržel nás i gólman Pjajko,“ přiznal trenér Slavičína Petr Slončík.

I přes prohru nebyl zklamán jeho protějšek. „Duel jsme zvládli po herní i taktické stránce, bohužel ale ne výsledkově,“ posteskl si trenér Holešova Alois Skácel. „Odehráli jsme hodně slušný zápas, ale nebyli nebezpeční a kvalitní v šestnáctce tak, jako v mezihře. A právě ve velkém vápně se rozhodují zápasy,“ zopakoval známou fotbalovou pravdu Skácel.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-derby-ve-slavicine-rozhodl-rozek-holesov-bojoval-20221105.html

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Holesov_5-11-2022/