Fotbalistům FC TVD Slavičín vystřelil výhru proti Baťovu David Staněk

/Slavičín/ Mistrovské utkání s nováčkem z otrokovického Baťova se hrálo v netradičním pátečním termínu. Domácí mohli utkání rozhodnout již v první půli, ale své příležitosti nevyužili. Ve druhé půli se strhla velká bitva a domácí nakonec překlopili výhru na svoji stranu.

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

Branky: Juřica, Staněk
Sestava: Vypušťák – Goňa, Škubník, Vašulka, Naňák, Fiala, M.Vincour, Školník, Staněk, Rožek, Juřica
Střídali: Malenovský, Kocián
Slavičín,  28.10. 2022, ve 13,30 hodin

Hráči FC TVD Slavičín odehráli domácí utkání s Baťovem již v pátek 28.10. od 13,30 hodin na slavičínském hřišti.  V první půli si domácí vytvořili územní převahu a dostávali se snadno do brankových příležitostí. Jednu z nich přetavil v úvodní branku po dvaceti minutách hry Vlastimil Juřica. Domácí poté mohli několikrát své vedení navýšit, ale to se nestalo. Hosté spoléhali na rychlé kontry, ale obrana domácích pracovala spolehlivě. Do šaten tak hráči FC TVD odcházeli pouze s jednobrankovým náskokem.

 

V úvodu druhé půle přišel šok pro domácí tým, kdy srovnal hostující Krajča. Utkání pak nabralo na obrátkách a kvalitní duel mohly nakonec rozhodnout ve svůj prospěch oba celky. Výhru vystřelil domácímu týmu sedm minut před koncem David Staněk. V infarktovém závěru po standartní situaci Baťova míč skončil pouze na tyči svatyně gólmana Vypušťáka.  Z celkového pohledu je výhra domácích naprosto zasloužená a Ti se stávají vládci Zlínského kraje v divizních soutěžích. Poslední duel podzimní části odehrají Slavičané v sobotu 5.listopadu, kdy v 10,15 hostí celek z Holešova.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

Byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli. I když se hrálo na těžkém terénu a zápas skončil jen 2:1, byl to pro diváka zajímavý zápas s řadou šancí,“ konstatoval trenér domácího výběru Petr Slončík.

„Měli jsme spoustu šancí, hlavně v první půli. Dvakrát jsme šli na bránu, trefili tyč. První půle byla OK, ve druhé jsme se i kvůli vyrovnání trošku trápili, ale pořád byli lepší a nakonec se dali vítězný gól. I když v samém závěru nás zachránila tyč,“ dodal s úsměvem trenér Slavičína Petr Slončík.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-divizni-slavicin-novacka-prehraval-a-nakonec-batov-udolal-20221029.html

 

 

 

 

Hodnocení utkání na webu SK Baťov od trenéra Pavla Gerycha:

 

Ve sváteční den nás čekal poslední venkovní zápas na horké půdě ve Slavičíně. Nám se vůbec nepovedl první poločas. Soupeř byl odhodlanější, důraznější a především kombinačně kvalitnější. Na našich klucích bylo vidět, že jsme více než měsíc nebyli na přírodní trávě. Měli jsme velké problémy s těžkým terénem, balón nám odskakoval od kopaček a všechno trvalo dlouho. Za celý první poločas jsme domácí branku ohrozili pouze jednou po pěkné střele Patrika Šišky ze střední vzdálenosti. Naproti tomu domácí si vytvořili několik brankových příležitostí, naštěstí proměnili pouze jedinou a tak se šlo do kabin za stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, kdy hned ve 46. minutě se nám podařilo zásluhou Pavla Krajči vyrovnat. Myslím, že po změně stran se hrál vyrovnanější fotbal se šancemi na obou stranách, kdy i my jsme mohli několikrát strhnout vedení na naši stranu. Bohužel v 83. minutě jsme dostali za mě velmi zbytečný a nakonec rozhodující gól. V úplném závěru jsme ještě při snaze vyrovnat nastřelili tyč, ale domácí nakonec těsné vítězství uhájili. Druhá porážka v sezóně nás samozřejmě hodně mrzí, ale vzhledem k průběhu zápasu byla asi spravedlivá. Příští sobotu nás čeká poslední zápas, kdy doma přivítáme Všechovice. Zápas budeme chtít určitě zvládnout, protože v případě vítězství bychom podzimní část zakončili na krásném 3. místě.

 

Zdroj: https://www.skbatov.cz/match/detail/id/522

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-SK_Batov_28-10-2022/1565994340