Divizní Slavičín si odváží ze Všechovic další tři body

/Všechovice/ Fotbalisté FC TVD Slavičín si vezou ze Všechovic tři body. Výhru jim vystřelil dvěma přesnými zásahy Vlastimil Juřica. Domácí v samotném závěru utkání ještě zdramatizovali, ale tři body putují na Valašsko. Další divizní utkání odehrají Slavičané již v pátek 28. října na domácím hřišti od 13,30 proti otrokovickému Baťovu.

1:2 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica 2
Sestava: Vypušťák – Škubník, Vašulka, Naňák, Malenovský, Školník, Rožek, Vincour, Fiala, Staněk, Juřica
Střídali: Žůrek, Goňa, Kocián, Kalus, Hrabina
Všechovice, 23.10. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali ke svému dalšímu duelu do Všechovic. Domácí tým se potácí ve spodní části tabulky a také byli Slavičané v tomto duelu favoritem. První půli měli hosté optickou převahu, v obrovské šanci se objevil Školník, ale svoji příležitost nevyužil. Domácí hrozili z rychlých brejků, ale obrana hostí v čele s brankářem Vypušťákem byla velmi pozorná. Do šaten se tak odcházelo ze bezbrankového stavu. Ve druhé půli poprvé udeřil agilní Juřica a hosté rázem vedli 1:0. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat. Jejich plány ale vzaly za své v 75. minutě, kdy Juřica utekl domácí obraně a zvýšil již na dvoubrankový rozdíl. Slavičané mohli poté přidat i třetí trefu, což se ale nestalo. V závěru domácí utkání ještě zdramatizovali. Svěřenci trenéra Slončíka si ale cennou výhru pohlídali a v tabulce se vyšvihli na druhé místo za vedoucí Kozlovice.

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka:

Zápas ve Všechovicích jsme výsledkově nakonec zvládli, ale stejně jako v Šumperku, nebyl náš výkon optimální a možná nám i uškodila čtrnáctidenní pauza. V prvním poločasu jsme měli hodně zbytečných ztrát. Domácí dobře bránili a přes zahuštěnou obranu jsme se dostávali jen velmi složitě. V tomto období již nejsou terény zrovna optimální, což našemu technickému pojetí hry také příliš nesvědčí. V obraně jsme ale pracovali zodpovědně. Ve druhém poločasu jsme se brzy ujali vedení, což nás zklidnilo. Domácí nebyli příliš nebezpeční a spoléhali jen na brejky či naše zbytečné ztráty. Druhou pojistku přidal po krásném pasu od Staňka znovu Juřica. Mohli jsme přidat třetí trefu, střelu Goni domácí gólman vytěsnil a další možnosti zůstaly nevyužity. V závěru jsme zbytečně inkasovali, drama jsme však již nepřipustili. Z celkového pohledu je naše výhra naprosto zasloužená.

 

V dalším utkání hrajeme  již v pátek 28.10. na domácím hřišti proti otrokovickému Baťovu. Začátek utkání je netradičním času ve 13,30 hodin.