Fotbalisté Slavičína pokračují ve spanilé jízdě a vyhráli v Šumperku

/Šumperk/ Výbornou podzimní formu potvrdili fotbalisté Slavičína i v dalekém Šumperku. Po bezbrankové první půli se ve druhém dějství prosadil Juřica. Hosté poté kontrolovali vývoj hry a šest minut před koncem pečetil zaslouženou výhru Fiala. 

0:2 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica, Fiala
Sestava: Pjajko –  Kocián, Kalus, Vašulka,  Naňák, Fiala, Rožek, Vincour,  Malenovský, Školník, Juřica
Střídali: Staněk, Žůrek, Hamalčík
Šumperk, 9.10. 2022

Fotbalisté Slavičína cestovali v nedělním poledni do podhůří Jeseníků, kde je v Šumperku čekal domácí tým. Ten se zatím v divizní soutěži výsledkově trápí, neboť nasbíral pouhé čtyři body. Souboj byl pikantní především pro trenéra Valachů Petra Slončíka, který se v Šumperku narodil a v mládežnickém týmu pak odstartoval svoji bohatou fotbalovou kariéru. Slavičané se museli obejít bez Martina Goni, který již odcestoval s výběrem zlínského KFS do Severního Irska k utkáním Regions cupu. Úplně fit nebyl ani kanonýr Žůrek a střevní potíže přes týden provázely i Rožka.

 

V první půli se stovka příznivců na stadionu v Žerotínské ulici branky nedočkala. Slavičané sice byli častěji na míči, ale s obranou domácího celku si nedokázali poradit. Poločas nepříliš záživného utkání tak skončil bezbrankovou remízou. Ve druhém dějství hra nabídla podobný obrázek, kdy se hrálo většinou mezi šestnáctkami. V 56. minutě ale pláchl domácí obraně Juřica a poslal hosty do vedení. Ti se pak uklidnili a začali domácí tým přehrávat. Definitivní pojistku výsledku dal šest minut před koncem ze skrumáže Fiala. Výhra hostí je tak zasloužená, domácí tým do šancí nepouštěli a ve druhé půli dvakrát udeřili. Další domácí utkání s Holešovem 16.10. mají Slavičané kvůli účasti Martina Goni a dvou hráčů Holešova na Regions cup v Severním Irsku odloženo na sobotu 5. listopadu v 10,15 hodin.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Petra Slončíka:

Souboj v Šumperku nebyl úplně jednoduchý. Domácí tým se zatím v soutěži trápí a proti nám se chtěl výsledkově prosadit. První půle byla opatrná z obou stran, kdy nikdo nechtěl udělat chybu. Hra se odehrála především mezi šestnáctkami, k vidění mnoho střeleckých příležitostí nebylo. V defenzívě jsme hráli spolehlivě, směrem dopředu jsme se nemohli přes dobrý obranný blok domácích prosadit. Poločas tak skončil bez branek. Ve druhé půli jsme zvýšili aktivitu. Míč jsme měli více pod kontrolou a pomohla nám úvodní branka Juřici. Od té doby jsme převzali taktovku hry a domácí tým jsme na dostřel brankáře Pjajka nepouštěli. V závěru jsme dali výsledku definitivní podobu, kdy se na několikrát prosadil Fiala. Naše vítězství je naprosto zasloužené a výhra o dvě branky odpovídá dění na hřišti.

 

Hodnocení utkání v Šumperském deníku:

 

proti favorizovanému soupeři byli svěřenci Pavla Tökölyho dlouhou dobu ve hře o body. Oproti hostům, kteří v první půli domácí bránu příliš neohrozili, si do přestávky vypracovali slušné příležitosti, ty však ale nevyužili, takže o půlce se oba protivníci rozešli bezbrankovou remízou.

„Už je to taková naše klasika. Hráli jsme vyrovnaný zápas, do poločasu si vytvořili dvě dobré šance, soupeř neměl nic. Po přestávce jsme ale udělali chybu na hranici šestnáctky a hosté prakticky ze své první vážnější akce udeřili,“ litoval předseda šumperského klubu Ladislav Šabo po další porážce svých barev.

 

Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/fotbal-divize/kvalita-chybi-sumperk-ma-sesty-zapas-bez-golu-doma-prohral-se-slavicinem-2022100.html