Fotbalisté FC TVD Slavičín přetlačili v domácím utkání Skaštice

/Slavičín/ Hráči Slavičína vyhráli i ve čtvrtém domácím divizním utkání. Po nevýrazné první půli, dokázali Slavičané ve druhém dějství zlepšeným výkonem utkání dotáhnout do vítězného konce. Skaštice se ale představily jako velmi kvalitní soupeř, který nedal svoji kůži lacino.

FC TVD Slavičín

3:2 (1:0)

Branky: Školník, Žůrek, Rožek
Sestava: Mendl – Goňa, Kalus, Vašulka,  Naňák, Fiala, Malenovský, Školník, Staněk, Žůrek, Juřica
Střídali: Rožek, Hamalčík, Kocián, Vincour,  Kostka
Slavičín,  2.10. 2022

Hráči FC TVD Slavičín nastoupili k utkání se Skašticemi odhodlaně a již po pár minutách  hlavičkoval vedle branky Žůrek a v další šanci se objevil Juřica. Hosté se ale postupem času dostali do hry a začali zle zatápět slavičínské obraně. V této fázi zápasu podržel domácí tým skvělými zákroky brankář Mendl. Udeřilo však na druhé straně, kdy po akci Juřici, uklidil míč do branky Školník. V závěru prvního dějství ještě hosté několikrát zahrozili, ale slavičínská obrana dokázala udržet čisté konto. Druhá půle přinesla ale úplně jiný obrázek. Domácí zpřesnili kombinaci a střídající Rožek hru patřičně rozhýbal. Nejdříve kanonýr Žůrek doklepl míč od břevna do sítě a rázem to bylo 2:0. Zanedlouho nedal samostatný nájezd Juřica, kdy míč jen prosvištěl kolem branky. Zvýšit na tříbrankový rozdíl mohl ještě znovu Žůrek, ale míč se od břevna odrazil zpět do hřiště. Hosté v závěru zdramatizovali utkání po brance nejlepšího hráče na hřišti Lukáše Motala. Pět minut před koncem pláchl hostující obraně Rožek a zajistil domácím opět dvoubrankové vedení. V nastaveném času dal výsledku kosmetickou úpravu hostující Látal. Výhra se Skašticemi se nerodila lehce, zejména v první půli nebyl výkon týmu ideální, přesto jsou tři body s kvalitním protivníkem velmi cenné a nechávají Slavičany na dostřel za vedoucími Kozlovicemi.

 

Hodnocení utkání trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Nehráli jsme v první půli dobře, byli jsme pomalí, nedůrazní. I když jsme měli v samotném úvodu dvě šance a dali gól, herně to nebylo ono, spíše nepřesné a ospalé,“ byl kritický Slončík a jeho poločasová důrazná domluva týmu pomohla.

„Dostali jsme balon na zem, začali kombinovat, měli hru pod kontrolou a po pěkné akci zvýšili náskok. Sice jsme se nevyhnuli vypnuté fázi a snížení, ale hru i výsledek jsme kontrolovali. V samém závěru přišel od nás nesmysl, zbytečná hrubice a další korekce. I přes to všechno jsme vyhráli zaslouženě,“ byl přesvědčen trenér Slavičína.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/slavicin-prodal-v-derby-duraz-a-zkusenost-co-na-to-treneri-20221002.html

 

Hodnocení utkání na webu TJ Skaštice:

„Úvodní nápor jsme přečkali, měli tam i nebezpečné centry, ovšem celý zápas nám chyběla lepší finální fáze a důraz. Soupeř si zkušeně počkal na naši chybu a šel do vedení, navíc po obrátce rychle zvýšil. My korigovali, ale domácí výsledek kontrovali a dovolili nám v samém závěru jen výsledek korigovat,“ zhodnotil duel trenér Skaštic Motal.

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Skastice_2-10-2022