Fotbalisté FC TVD Slavičín vyhořeli ve Šternberku v koncovce

 

/Šternberk/ Fotbalisté FC TVD Slavičín odehráli v podhůří Jeseníků hodně smolné utkání. V okleštěné sestavě po většinu utkání diktovali tempo, ale nedokázali proměnit ani ty největší příležitosti. Domácí jim tak udělili lekci z produktivity.

2:0 (1:0)

FC TVD Slavičín
Branky: 
Sestava:  Mendl – Goňa, Kocián, Vašulka, Naňák, Malenovský, Vincour, Školník, Staněk, Rožek, Juřica
Střídali: Žůrek, Zvoníček, Vypušťák, Pjajko
Šternberk,  24.9. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali k dalšímu mistrovskému utkání do Šternberku. Trenéru Slončíkovi chybělo v sestavě z různých příčin několik hráčů – Škubník, Fiala, Kalus, Petr Švach. Navíc v týdnu byli do nedaleké Rokytnice uvolněni Salajka s Borem. Šlágr kola přinesl zajímavou podívanou a 350 platících diváků se určitě nenudilo. Domácím pomohla rychlá branka, po zaváhání slavičínské obrany. Poté převzali otěže hry do svých rukou hostující hráči. Vytvořili si do poločasu čtyři obrovské příležitosti, ale vyrovnávající branku se jim vstřelit nepodařilo. Ve druhé půli Slavičané zamkli soupeře na jeho polovině, ale branka domácích byla zakletá. Vyrovnat mohl střídající Žůrek. Sporný moment přišel po zákroku na Juřicu, penalta se však nepískala. Domácí spoléhali na brejky, nejprve ve vyložené šanci selhali, poté již přidali po dalším z brejků druhou pojistku. V závěru se na hřišti začalo jiskřit, žlutou kartu viděl i trenér Slončík. Na posledních pět minut vyběhla na hrací plochu i dvojice náhradních gólmanů – Vypušťák a Pjajko, kteří se postavili na hrot. Pjajko se dokonce ocitl ve vyložené šanci. Zápas tak vyhrál šťastnější domácí tým, Slavičané by totiž nedali branku ani do rána….

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

Od začátku to byli jeho svěřenci, kteří diktovali tempo hry a měli míč pod kontrolou., Přišla však 10. minuta a vedení domácích. „Doslova jsme jim na něj nahráli. Přitom jsme byli fotbalovější, lepší, měli tři čtyři vyložené šance, které ale Goňa a spol. Nedali,“ štvalo kouče hostů.

I po změně stran se hrálo na jednu bránu – Šternberka. „Kluci podali velmi slušný výkon, moc jim toho až na žalostnou koncovku vytknout nemohu. Co nám to ale bylo platné, když přišel další z brejků Hanáků a druhý gól v naší síti,“ mávl rozmrzele rukou Slončík, jenž na hřišti viděl i jeden moment, kdy cítil, že jeho svěřenci měli kopat penaltu.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/zapas-blbec-slavicin-opet-doplatil-na-zalostnou-koncovku-20220924.html

 

 

 

Hodnocení utkání v Olomouckém deníku:

Souboj druhého s třetím byl šlágrem kola. A Šternberští jej zvládli na výbornou. „Připravovali jsme se na to, klukům jsem říkal, že to bude nejsilnější soupeř, který k nám přijede, což se na sto procent potvrdilo,“ začal s hodnocením trenér vítězů Ivo Lošťák.

Jeho svěřenci vstoupili do utkání skvěle a už v desáté minutě vedli zásluhou Petra Zifčáka. „Předcházela tomu chybička soupeře, kdy neodkopl míč a Peťa konečně protrhl svoji střeleckou smůlu a dal sice ušmudlaný gól, ale platil a uklidnil nás,“ popisoval Lošťák.

Také Slavičín si ale vytvořil nějaké šance. Ve druhé půli jich ale už nebylo tolik. „Hrozili celý zápas, byli výborní na míči, což jsme věděli. Klukům jsem o poločase říkal, ať si nic nedělají z toho, že nemají balón tak často, jak jsou zvyklí. Dal jsem jim nějaké pokyny a oni je do puntíku splnili,“ chválil kouč.

Ve druhém poločase poslal na hřiště Františka Zvědělíka, který nejprve zazdil velkou šanci, když obešel brankáře, ale netrefil prázdnou bránu. Následně však třináct minut před koncem zužitkoval přihrávku od Jana Tögela a zvýšil na 2:0.

 

 

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/sternberk-vali-ve-slagru-zdolal-slavicin-a-je-na-cele-divize-20220924.html