Dorostenci FC TVD Slavičín promarnili s Holešovem dvoubrankový náskok

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína odehráli na hrádecké umělce poměrně smolné utkání. Na body jim nestačilo ani dvoubrankové vedení, když se prosadil hned dvakrát Šoman. Hosté do půle srovnali a ve druhém dějství překlopili výhru na svoji stranu.

FC TVD Slavičín

2:4 (2:2)

Branky: Šoman
Sestava:
Slavičín – Hrádek, sobota 17.9.2022

 

 

 

 

Dorost FC TVD Slavičín hrál v sobotu své další mistrovské utkání na umělé trávě v Hrádku. Soupeřem jim byl celek z Holešova. Trenéru Charvátovi kvůli nemoci citelně chyběli klíčoví hráči Hamalčík s Lukášem. Začátek utkání vyšel Slavičanům na jedničku a po dvou brankách Šomana vedli již o dvě branky. Poté však domácí začali chybovat a hosté ještě do půle dokázali srovnat. Ve druhém dějství se čekalo, kdo půjde do vedení. Holešovjané nastřelili brankovou konstrukci, brankář hostí kryl trestný kop Boráně. Více nebezpečnější ale byli hosté a podařilo se jim po zaváhání v domácí obraně skórovat potřetí. Vyrovnání měl na kopačce Kostka, ale na gólmana hostí nevyzrál. V hektickém závěru hosté dohrávali o deseti a byl jim vyloučen i trenér. Definitivní pojistku výsledku dali hráči Holešova v samotném závěru lacinou brankou z trestného kopu. V dalším utkání se dorostenci představí v sobotu 24.9. od 14,00 hodin v Uherském Brodě.

 

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Charváta:

Již v 6. minutě jsme šli do vedení po šťastné teči z přímého kopu a ve 21. minutě jsme vedli 2 : 0. To ale bylo z naší strany vše. Herní aktivitu jsme přenechali soupeři a navíc jsme se dopouštěli hrubých chyb a hloupých faulů, které hosté trestali. Ve 35. minutě bylo srovnáno. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a snažili jsme se zápas rozhodnout, ale opět jsme doplatili na hrubé chyby a po jedné z nich soupeř zvýšil na 2 : 3. Definitivní tečku za zápasem dali hosté v 87. minutě z přímého kopu.