Fotbalisté FC TVD Slavičín poprvé na podzim padli až v Kozlovicích

 

/Kozlovice/ Fotbalisté FC TVD Slavičín našli přemožitele až v šestém utkání. Z Kozlovic u Přerova nakonec odjeli s prázdnou, když prohráli o dvě branky. Jedinou trefu zaznamenal ve druhé půli kanonýr Žůrek. 

3:1 (2:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek
SestavaVypušťák Goňa, Škubník, Malenovský, Vašulka, Naňák, Rožek, Vincour, Žůrek, Juřica, Školník, 
Střídali: Salajka
Kozlovice,  11.9. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali k dalšímu mistrovskému utkání do Kozlovic. Trenéru Slončíkovi chyběli zranění Petr Švach a Staněk, mimo hru byli také Fiala s Kalusem. Domácí Kozlovice nepatří zrovna mezi oblíbené týmy Valachů, což se opět ukázalo. Přesto začátek utkání patřil Slavičanům. Trefili brankovou konstrukci a měli i další příležitost. Poté však přišla chyba ve středu hřiště a domácí šli snadno do vedení. Ještě hůř bylo po dvaceti minutách hry, kdy se domácí prosadili podruhé. Hosté byli otřeseni, domácí stále hrozili z nepříjemných kontrů. Ve druhé půli vykřesal naději svojí další brankou Žůrek. Srovnat se ale Slavičanům nepodařilo, naopak domácí přidali další trefu. Utkání tak opanoval domácí tým, který dal hostím lekci z produktivity. Jejich hra založená na rychlém přechodu do útoku, dělala Slavičanům velké potíže. 

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Nástup byl slušný, jen jsme nedávali šance, nastřelili tyčku. Pak ale přišla naše chyba ve středu hřiště, kterou domácí potrestali. A když se dostal podruhé za půlku, bylo to 2:0. Byla to docela rána,“ přiznal Slončík.

Kozlovicím narostla křídla, měly další šance. „Třikrát nás podržel gólman. Kluci mysleli na útok, ale defenziva byla špatná,“ poznamenal.

Po změně stran Slavičín přidal a dokonce se mu podařilo minimalizovat ztrátu. „Ve druhé půli to byl spíše boj, navíc i hřiště postupem času ztratilo kvalitu. Zatímco my se těžce dostávali do šancí, domácí hráli jednodušeji. Když dali třetí gól, bylo hotovo,“ dodal Petr Slončík.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-duel-nejlepsich-slavicin-hral-souper-strilel-goly-20220911.html

 

 

Hodnocení utkání v Přerovském deníku:

 

„Chtěli jsme hrát na rychlé protiútoky, které nám skvěle vyšly. Některé jsme ještě neproměnili – Peťa Nekuda tentokrát nastřelil břevno z vyložené šance, Ondra Kyselák nedal do prázdné brány, gólman se mu tam ještě stihl přemístit,“ popisoval Rolinc.

Nedělní duel pak měl hlavně dva hrdiny. Lukáš Kaďorek totiž asistencí zařídil všechny tři góly Kozlovic. Ten druhý a třetí posadil z rohu na hlavičku Davida Střelce. Netradiční střelec se tak stal nečekaným hrdinou střetnutí.

„Připravili jsme se a zvládli to bravurně. Věděli jsme o soupeři, že hraje dlouhé míče a je silný ve standardních situacích. To naši kluci zvládli parádně,“ pochvaloval si kozlovický trenér.

Jediný gól inkasoval jeho tým v 56. minutě, kdy se prosadil Jakub Žůrek, dvacet minut před koncem ale přišla Střelcova pojistka a Kozlovice se tak nově vyhřívají na čele divizní tabulky.

 

 

Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/fotbal-divize/foto-kozlovice-slavicin.html