Fotbalisté FC TVD Slavičín doma otočili duel s rezervou brněnské Zbrojovky

/Slavičín/ Hráči Slavičína vyhráli i v pátém divizním mistrovském utkání. Z druhého utkání na domácí půdě proti rezervě brněnské Zbrojovky vydřeli tři body. Za neustálého deště museli ve druhé půli otáčet nepříznivý vývoj utkání. Výhru jim vystřelil šest minut před koncem kanonýr Jakub Žůrek.

FC TVD Slavičín

2:1 (0:1)

Branky: Škubník, Žůrek
Sestava: Vypušťák – Naňák, Škubník, Kalus, Vašulka, Fiala, Vincour, Školník, Rožek, Žůrek, Juřica
Střídali: Malenovský, Hrabina, Zvoníček Salajka
Slavičín,  4.9. 2022

Hráči FC TVD Slavičín hostili ve svém druhém utkání na domácí půdě jednoho z největších aspirantů na postup do MSFL – rezervu brněnské Zbrojovky. Trenér domácích Petr Slončík postrádal v sestavě zraněného kapitána Petra Švacha a Davida Staňka, jen na lavičce náhradníků zůstali Tomáš Kocián, Martin Goňa a Martin Malenovský. Hosté z moravské metropole přijeli na Valašsko v hodně silné sestavě i s ligisty Nečasem, Hlavicou a Yosi Suwalhou. První půle patřila hostujícímu týmu, který podnikal nebezpečné kontry a vytvořil si několik dobrých příležitostí. 

 

Domácí celek spoléhal zejména na standartní situace, ale žádná z nich se neujala. Hosté se ujali vedení po půlhodině hry, kdy míč dopravil po zaváhání ve slavičínské defenzívě do sítě Yosi Suwalha. Do půle se už stav na ukazateli skóre nezměnil. Ve druhém poločasu domácí zpřesnili hru a po zásluze srovnali po dorážce Škubníka. Těžký terén stál oba týmy mnoho sil. Výhru vystřelil Slavičanům šest minut před koncem po rohovém kopu hlavou Jakub Žůrek. Cenný skalp silného protivníka nakonec Slavičané uhájili až do závěrečného hvizdu.

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Slavičín Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Jedno zaváhání, dostoupení a špatné řešení gólmana, nevyběhnutí, nás přibrzdilo. Zvláště, když první dějství moc šancí, s výjimkou těch ze standardek, nepřineslo,“ pustil se do hodnocení zápasu kouč domácích. Nucené střídání Vincoura a zvýšená aktivita ovšem přinesly své ovoce. „Zlepšili jsme rozehrávku, přidali na hernosti. Odměnou nám byly dvě trefy ze standardek – nejprve jsme udeřili z pole Škubníkem, aby před koncem dokonal obrat po rohu Žůrek. Měli jsme i další možnosti, snad i proto jsme si za výkon ve druhé půli vyhrát zasloužili,“ utvrdil se Slončík.

Slavičín již má na Brno B má náskok šesti bodů. „Zbrojovka je stále největší favorit – má výhodu obrovského kádru, ale to neznamená vše. Musí jim to sednout,“ poznamenal zkušený kouč, který je i přes úspěšný vstup stále připraven improvizovat.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/slavicin-dal-vali-stal-i-nejvetsiho-favorita-po-velkem-obratu-20220904.html

 

Hodnocení utkání na webu brněnské Zbrojovky:

 

Brněnský B tým se v pátém kole představil na hřišti doposud stoprocentního Slavičína. Mladí Brňané po půli vedli 1:0 zásluhou Yosiho, domácí ale duel otočili a zvítězili 2:1. Zbrojovka tak letos podruhé zůstala bez bodů..Zbrojovka vstoupila do utkání i s Hlavicou, Nečasem či Rogožanem, do brány si letos poprvé stoupl Adam Špelda. První gól padl na sklonku úvodní půlhodiny. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny zabojoval skvěle Jakub Nečas a předložil míč Yosimu, který se letos podruhé zapsal mezi střelce a stanovil poločasový výsledek na 1:0 pro Brno. Lídr tabulky ale po půli zvládl duel obrátit ve svůj prospěch. V 59. minutě obrana nezvládla standardní situaci a Škubník vyrovnal. Šest minut před koncem pak tentokrát po rohovém kopu udeřil ze vzduchu Žůrek a rozhodl o výhře Slavičína.