Fotbalisté FC TVD Slavičín si připsali v Bzenci čtvrtou výhru

/Bzenec/ Fotbalisté FC TVD Slavičín vyhráli i ve třetím venkovním divizním utkání. Z Bzence si odvezli všechny body. Hosté vedli již o dvě branky, pak si utkání zbytečně zkomplikovali. 

1:3 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Goňa, Žůrek, vlastní
Sestava: Mendl – Goňa, Škubník, Vašulka, Rožek, Vincour, Švach, Žůrek, Juřica, Školník, Kalus, 
Střídali: Kocián, Fiala, Kostka, Hamalčík
Bzenec,  28.8. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali k dalšímu mistrovskému utkání do Bzence. Domácí tým se v soutěži zatím výsledkově trápí a ještě nebodoval. Naopak Slavičané mají snový vstup do sezony a zatím ještě nezaváhali. Uzdravený trenér Slončík musel opět improvizovat v sestavě, neboť na dovolené je zkušený Malenovský, Naňák ulehl s teplotami, útočník Fiala měl svalové problémy a talentovaný Staněk má po utkání s Přerovem nohu v sádře. Do sestavy se ale vrátili Petr Švach s Vašulkou a šanci dostal od začátku po zranění hrající Rožek. V první půli udávali Valaši tempo hry a výsledkem jejich aktivity byly dvě branky. Nejdříve se trefil ve 25. minutě Goňa a o osm minut později přidal druhou trefu kanonýr Žůrek. Domácím se podařilo vstřelit kontaktní branku těsně před odchodem do šaten.

 

Snahu domácích o vyrovnání zabrzdilo vyloučení Kasaly brzy po zahájení druhé půle. Slavičané ale přesilovku nehráli příliš dobře a domácí i v deseti mohli srovnat. Vysvobození přišlo šest minut před koncem, kdy si domácí vstřelili vlastní branku. Přesto je výhra velmi cenná a vyšvihla Slavičany do čela tabulky. V neděli ale zavítá do Slavičína největší kandidát na postup do MSFL, rezerva brněnské Zbrojovky, která patřičně prověří kvality svěřenců trenéra Slončíka.

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka:

V prvním poločasu jsme ovládli hru a po brankách Goni a Žůrka jsme vedli o dvě branky. Navíc jsme mohli své vedení několikrát navýšit a zápas definitivně rozhodnout. Což se ale nestalo a domácí nám po naší chybě vstřelili gól do šatny. Ve druhé půli se dal očekávat tlak domácího týmu, ten ale zbrzdil svým vyloučením již po čtyřech minutách hry zkušený Kasala. Paradoxně nám ale vyloučení domácího hráče ublížilo. Přestali jsme běhat a hráči si už mysleli, že mají tři body v kapse. Domácí tým se semkl a hrozil z nepříjemných brejků. Naše hra byla těžkopádná a pokusili jsme se ji oživit střídáním. V závěru nás podržel brankář Mendl. Nakonec si dali domácí vlastní branku a na zvrat v utkání již neměli dostatek sil. Druhá půle však může být pro nás varováním, neboť jsme hráli hodně staticky a zkušenější soupeř by nás za to potrestal.

 

 

 

Hodnocení utkání v Hodonínském deníku:

 

„Zápas jsme si prohráli už v první půli. Soupeř se dostal brzy do vedení, my jsme sice stihli před poločasem snížil, ale v hned po přestávce dostal Kasala červenou kartu. V závěru jsme si dali vlastní branku a prohráli,“ hodnotil bzenecký trenér Jiří Dekař utkání čtvrtého kola.

 

Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-bzenec-znovu-prohral-situace-neni-ruzova-rika-dekar-20220828.html