Fotbalisté FC TVD Slavičín vydolovali s Přerovem další výhru

/Slavičín/ Hráči Slavičína vyhráli i ve třetím divizním mistrovském utkání. Z prvního utkání na domácí půdě s nebezpečným Přerovem vybojovali i v okleštěné sestavě a bez trenéra Slončíka tři body.

FC TVD Slavičín

1:0 (0:0)

Branky: Kalus
Sestava: Mendl – Kocián, Škubník, Kalus, Naňák, Fiala, Vincour, Školník, Staněk, Žůrek, Juřica
Střídali: Pjajko, Rožek, Bor, Hrabina, Kostka, Salajka
Slavičín,  21.8. 2022

Hráči FC TVD Slavičín nastoupili k utkání s druhým týmem loňského ročníku z Přerova v hodně pozměněné sestavě. Z různých důvodů chyběli Goňa, Švach, Vašulka a Malenovský. Navíc v týdnu ulehl s Covidem trenér Slončík. Do sestavy tak naskočili další hráči z lavičky, která je na rozdíl od uplynulé sezony hodně kvalitní. Další komplikace přišla hned v úvodu duelu, kdy pro zranění musel střídat ve výborné formě hrající Staněk. Do hry tak musel Salajka, který toho zatím příliš neodtrénoval. Všichni hráči se však své role zhostili na výbornou a na hřišti bojovali jako jeden muž. Trenéru Haragovi tak zpříjemnili návrat po deseti letech na trenérskou lavici. Vyhecované utkání rozhodla nakonec jediná trefa Kaluse po hodině hry. Výhra domácích je vzhledem k vytvořeným šancím naprosto zasloužená a mužstvo z Přerova si mnoho brankových příležitostí nevytvořilo. 

 

Hodnocení utkání zastupujícího trenéra FC TVD Slavičín Ervína Haragy ve Zlínském deníku:

 

„Mladého běhavého soupeře jsme přehráli chytrostí a zkušeností. Vyhráli jsme zaslouženě,“ radoval se po nedělním dopoledním duelu Ervín Haraga, zkušený 68letý trenér a nyní i funkcionář, aktuálně místopředseda slavičínské kopané.

O jedinou, vítěznou trefu nedělního duelu s Hanáky se po hodině hry postaral Kalus. „Proti těžkému běhavému soupeři, jenž mocně toužil po prvních bodech jsme se čtvrt hodiny rozkoukávali. Pak jsme ale dostali hru pod kontrolu, ale z převahy vytěžili jen dvě nastřelené tyče a jednu zahozenou loženku. Do přestávky mohlo být veseleji,“ cítil Haraga. „I po přestávce jsme sice bez kvarteta hráčů základu, ale se zkušenějšími fotbalisty dál hráli chytře. Kluci však museli zápas odedřít, byl to fyzicky hodně náročný duel,“ vycítil staronový trenér Slavičína, jenž rozhodující trefy docílil po hodině hry.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/podivejte-se-se-staronovym-koucem-slavicin-opet-vyhral-kdo-vystridal-20220821.html

 

Hodnocení utkání na webu přerovské Viktorie:

 

Napravit nezdary z domácích utkání odjeli v neděli ráno naši hráči do Slavičína. Na toto utkání už s nimi odjela i nová posila Viktorky, gólman Ondra Mikeš, jež přišel z Prostějova na místo zraněného Kolenka. V sestavě však chyběl vykartovaný Kašpárek, kterého na hrotu nahradil Mirvald. Utkání přineslo vyrovnaný průběh a první poločas skončil bez branek jen díky nepřesnostem v předfinální a finální fáze a také díky oběma gólmanům. Na viktoriánech bylo vidět, že klasický útočník prostě chybí. Rovněž nám dělali problémy vysocí hráči domácích.

Druhá herní pasáž se podobala té první jako vejce vejci. Hosté se snažili být hodně míči, ale na vstřelení branky to nestačilo. O všem rozhodla standartní situace. V 60´ zahrávali domácí rohový kop, ten propadl na zadní tyč a tam, nikým nekrytý, Kalus poslal míč do sítě. Ani celá půlhodina nám nestačila na vyrovnání a tak jediným střelcem Viktorky zůstává stále Kašpárek. Jaký to rozdíl proti minulé sezóně, když ty góly tam snad padaly samy. Škoda. Konečný výsledek 1:0.

Remízové utkání, které jsme bohužel opět prohráli. Jediným pozitivem je, že mladý gólman Mikeš se v bráně neztratil a potvrdil, že bude více, než důstojnou náhradou za Kolenka. Příští týden nás čeká utkání na HFK a tam už půjde o všechno. Po třech prohrách je to už otázka, jak tuto situaci zvládnou naši mladí hráči v hlavách. Snad už to konečně vyjde. Potřebujeme se chytit a dostat se na tu správnou vlnu.