Dorostenci FC TVD Slavičín trápili favorita z Baťova jenom poločas

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína vyhráli s favorizovaným otrokovickým mužstvem první poločas. Ve druhém dějství se projevila větší fyzická vyzrálost hostujícího týmu. Přesto dorostenci podali solidní výkon.

FC TVD Slavičín

4:7 (3:2)

Branky: Jandl 2, Marek D., vlastní
Sestava:
Slavičín, sobota 13.8.2022

 

 

 

 

 

Dorost FC TVD Slavičín odehrál druhé mistrovské utkání na domácí půdě proti jednomu z nejlepších týmů v soutěži z otrokovického Baťova. Hostující celek byl jasným favoritem a navíc byl i o hodně věkově starší a také fyzicky vyspělejší. Slavičínští hráči ale v první půli zaskočili hostující celek aktivní hrou a také pěknými brankami. Ve druhé půli ale zbytečně inkasovali a soupeř dokázal vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. Za stavu 3:4 mohli domácí vyrovnat, ale svoji šanci neproměnili. Přesto zanechali Slavičané poměrně slušný dojem.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Charváta:

O osudu utkání, ve kterém jsme po prvním poločase i díky hatricku Jandla vedli 3:2, se rozhodlo v prvních patnácti minutách poločasu druhého. Nejprve soupeř již ve 46. minutě vyrovnal z pokutového kopu. V 60. minutě Jandl ve vyložené šanci nastřelil břevno a soupeř prakticky z protiútoku skóroval a ujal se vedení 3:4. Naše šance byly definitivně pohřbeny dvěma slepenými brankami v 72. a 75. minutě po našich hrubých chybách.

 

Vyjádření trenéra otrokovického týmu Jiřího Veselého:
Po vyrovnaném prvním poločase, který uzavřela smolná vlastní branka baťovských, se ve druhé půli přece jen prosadili fotbalovější a fyzicky vyspělejší hosté, kteří si tak domů přivezli další tři body. Do kabin jsme sice odcházeli s jednobrankovým mankem, hned po návratu ale z penalty srovnal Chytil a odstartoval tak obrat v zápase, který nakonec naši kluci dovedli k bezpečnému vítězství. Hattrickem se tentokrát blýskl kapitán týmu Roman Chytil. Vítězství samozřejmě bereme, ale čeká nás ještě hodně práce na vylepšení herní činnosti.