Fotbalistům FC TVD Slavičín olomoucké syrečky chutnaly i podruhé

/Olomouc/ Fotbalisté FC TVD Slavičín vyhráli i v dalším venkovním divizním utkání. Z půdy holického HFK si přivezli vysokou výhru, která je tou nejlepší pozvánkou na nedělní domácí utkání s Přerovem.

2:5 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Fiala 2, Žůrek, Staněk, Malenovský
Sestava: Pjajko – Goňa, Škubník, Vašulka, Naňák, Fiala, Vincour, Malenovský, Švach, Staněk, Žůrek
Střídali: Juřica, Školník, Kalus, Kocián, Rožek
Olomouc,  13.8. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali k dalšímu mistrovskému utkání znovu do Olomouce. Po výhře v úvodním kole na půdě olomouckých Nových Sadů, si věřili i na další olomoucký tým – 1. HFK. Skóre utkání otevřel již v deváté minutě Fiala. Druhou trefu přidal Malenovský po půlhodině hry. Domácí vstřelili těsně před odchodem do kabin kontaktní branku. Ve druhé půli přidal v 54. minutě Fiala svoji další trefu. Po hodině hry se prosadil znovuzrozený kanonýr Žůrek a Slavičané vedli již o tři branky. Skóre na 1:5 navýšil v 75. minutě Staněk. Domácí dali výsledku kosmetickou úpravu deset minut před koncem. Výhra Slavičína je naprosto zasloužená a šest bodů z úvodních dvou zápasů v Olomouci je výborným počinem. V neděli 21. srpna ale na Slavičany čeká první domácí těžké utkání proti Přerovu, který je zatím poměrně překvapivě bez bodového zisku. 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší. Těžší to ale bylo v minulém kole, o to větší radost máme z povedeného vstupu do sezony,“ přiznal trenér Slavičína Petr Slončík.

Valachům vyšel vstup do zápasu. „Po celý čas jsme měli duel pod kontrolou, dávali branky, měli další šance. Od 35. minuty jsme sice trochu vypadli z tempa, vypnuli v aktivitě a výběru místa, čehož soupeř využil. První šanci ještě zachránil Pjajko, po další standardce jsme už ale zbytečně inkasovali,“ zamrzelo trenéra.

Během pauzy si ale s týmem vše vyříkal a ten se vrátil k produktivní hře. „Rychle se nám podařilo skórovat a rozhodnout. Sice jsme zahodili další příležitosti a dovolili HFK korigovat, i přesto jsme výhru kontrolovali. Kluci podali slušný výkon, zaslouženě jsme si odvezli všechny body,“ raduje se Slončík a současně zvedá varovně prst.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-fotbaliste-slavicina-jsou-na-koni-vezou-dalsi-body-20220813.html

 

 

Hodnocení utkání trenéra 1. HFK Olomouc Jiřího Derca v Olomouckém deníku:

„Soupeři nás poráží jednoduchými věcmi, hlavně důrazem, to je alfa a omega. Například při druhém gólu jsme byli špatně postaveni. Stačilo udělat dva kroky doleva a situace by nevznikla,“ kritizoval Derco.

Ani branka do šatny však HFK nepomohla. Chvíli po změně stran totiž udělal jeden z domácích hráčů chybu a Slavičín trestal gólem na 3:1. V pauze jsme zkusili psychologický tah, vše nám mělo hrát do karet, soupeř měl být pod tlakem, ale svojí kvalitou a zkušeností si to uhrál. My navíc dostaneme takový gól, že máme míč pod kontrolou, jde do autu a náš hráč do toho zasáhne a situaci soupeři vyřeší tím, že mu to nahrál a dal nám hřebík,“ kroutil hlavou Derco.

„Soupeř nás předčil po všech stránkách a hlavně důrazem. Zaslouženě vyhrál. My chodíme pořád okolo stejného problému a v momentální situaci to nemá východisko. Čekáme na hráče, kteří přijedou z dovolené. Tím se to snad zvedne a mužstvo půjde nahoru. Vše je o psychické stránce,“ věří kouč.

 

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/situace-je-ted-bezvychodna-hraci-neplni-pokyny-rika-derco-po-dalsi-prohre-202208.html