Dorostenci FC TVD Slavičín padli v Rožnově pod Radhoštěm až v závěru

/Rožnov pod Radhoštěm/ Dorostenci Slavičína vyhráli v Rožnově s favorizovaným domácím týmem první půli. Ve druhém dějství doplatili na zbytečné chyby. Jedinou branku zaznamenal Matěj Barcuch.

3:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Matěj Barcuch
Sestava:
Rožnov pod Radhoštěm, neděle 7.8.2022

 

 

 

 

 

 

Dorost FC TVD Slavičín odehrál první mistrovské utkání na půdě Rožnova pod Radhoštěm. Domácí celek byl jasným favoritem a navíc byl i o hodně věkově starší a také vyspělejší. Slavičínští mladíci se svého zkušenějšího soupeře nezalekli a v první půli dali jednu branku Matějem Barcuchem. Své vedené mohli i navýšit. Což se ale nestalo a ve druhé půli dokázali domácí hráči trestat chyby Slavičanů a zápas otočit ve svůj prospěch. Přesto podali svěřenci trenérů Charváta a Tomečka  sympatický výkon a nebyli daleko od bodového zisku. V příštím utkání hostí naši dorostenci v sobotu 13. srpna od 10.00 hodin jednoho z favoritů soutěže – otrokovický SK Baťov.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Charváta:

Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli velké množství šancí, které jsme ovšem neproměnili.  V závěru soupeř i díky naším chybám, zápas otočil. Ve 31. minutě jsme šli do vedení po chybě domácího brankáře a svůj náskok jsme mohli navýšit ještě do poločasu. Po změně stran jsme pokračovali v dalším zahazování i těch nejvyloženějších šancí a dvakrát jsme trefili konstrukci branky. V 67. minutě se z přímého kopu krásně trefil (do šibenice) domácí středopolař. V 74. minutě náš brankář neudržel střelu ze střední vzdálenosti a domácí šli z dorážky do vedení 2:1. V zápětí v 75. minutě, rozhodčí nařídil dost přísný pokutový kop a domácí jeho proměněním dokonali obrat na konečných 3:1.

Vyjádření trenéra rožnovského týmu Romana Adámka:
„Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně. Hráči měli v hlavách myšlenky, že se nemůžu nic stát. Prohrávali jsme souboje, všude byli o krok pozdě. Soupeř byl běhavější a fotbalovější. Zaslouženě se dostal do vedení a měl i několik dalších pološancí na zvýšení skóre. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a začali pomalu soupeře přehrávat. Vstřelili jsme krásný gól z přímého kopu, který nás trošku nakopl a začali jsme diktovat tempo hry a postupně jsme skóre otočili v náš prospěch. Klukům bych chtěl poděkovat za nasazení a bojovnost a ve druhém poločase i za kvalitu. Kluky teprve poznávám a věřím že půjdeme výrazně herně nahoru.“