Fotbalisté FC TVD Slavičín si přivezli z olomouckých Nových Sadů cennou výhru

/Olomouc/ Fotbalisté FC TVD Slavičín vyhráli v pátečním úvodním mistrovském utkání divizní skupiny E v Olomouci proti týmu FK Nové Sady. Dvěma trefami se blýskl Jakub Žůrek. Brankář Petr Mendl chytil pokutový kop.

1:3 (1:3)

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek 2, Staněk
Sestava: Mendl – Goňa, Škubník, Vašulka, Naňák, Fiala, Vincour, Malenovský, Švach, Staněk, Žůrek
Střídali: Juřica, Kalus, Kocián
Olomouc,  5.8. 2022, v 18.00 hodin

Hráči FC TVD Slavičín cestovali již v pátek 5. srpna ke svému prvnímu mistrovskému utkání divizní skupiny E do Olomouce. Samotný zápas s Novými Sady se hrál za úmorného vedra. Valaši zaskočili favorizovaný domácí tým již ve druhé minutě, kdy je poslal Žůrek do vedení. Domácí pak přidali na obrátkách a dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Srovnat se jim podařilo ve 24. minutě Kucharčukem. Slavičané i nadále hrozili z rychlých kontrů. Po půlhodině hry se v dresu Slavičína prosadil mladičký David Staněk. Domácí nastřelili ještě jednou brankovou konstrukci. Účet první půle uzavřel agilní Jakub Žůrek svojí druhou trefou. Ve druhém dějství Slavičané pozorně bránili a co prošlo za obranu, pochytal spolehlivý Mendl. Hosté navíc několik nadějných brejkových akcí nedotáhli do konce. Domácí kopali deset minut před koncem penaltu, ale tu brankář Mendl ji lapil. Cennou výhru fotbalisté FC TVD uhájili až do závěrečného hvizdu a odvážejí si z Hané po bojovném a kolektivním výkonu tři body.

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka:

Povedl se nám vstup do utkání a z rychlé akce jsme dali první branku. Poté jsme i nadále hrozili z brejkových situací. Domácí tým byl vývojem utkání zaskočen, ale postupně se dostával do hry. Těžil především ze standartních situací, které měl velmi dobře nacvičené. Dvakrát nás zachránila branková konstrukce, poté jsme dostali vyrovnávající branku. Stále jsme byli aktivní směrem dopředu a odměnou nám byla druhá trefa z kopačky Davida Staňka. Domácí nastřelili břevno, ale poslední slovo měl těsně před odchodem do šaten Jakub Žůrek, který zaznamenal svoji druhou branku. Ve druhém poločasu jsme se zaměřili na precizní obranu a domácí jsme na dostřel naší svatyně příliš nepouštěli. Nepodařilo se nám zrealizovat několik nadějných brejků. V úmorném vedru hráčům rychle ubývaly síly. Domácí nás v závěru přitlačili a ze svého tlaku vytěžili pokutový kop. Ten ale brankář Mendl chytil a další komplikace jsme už nepřipustili. Vstup do sezony se nám podařil na jedničku a pokusíme se na toto utkání navázat v dalším venkovním souboji s HFK Olomouc.

 

 

Hodnocení utkání trenéra FK Nové Sady Rostislava Sobka v Olomouckém deníku:

„Samotný zápas se vyvíjel mizerně od první minuty, kdy hned po naší šanci přišel brejk a první soupeřův gól. Pak jsme nastříleli tři tyče za poločas a oni dali tři góly. Když jsme pak mohli snížit, tak jsme nedali penaltu,“ vyjmenovával kormidelník Nových Sadů. „Holt ale budeme muset ještě víc na zem a hrát zodpovědněji. Brejky nás stály vypadnutí z poháru a teď i prohru v prvním kole. Tyto situace by nás ale měly posílit. Musíme jít dál. Za druhý poločas nemám klukům v podstatě co vytknout,“ pokračoval. V příštím kole čeká Nové Sady další těžký soupeř, kterým je v minulé sezoně druhá Viktorie Přerov. „Uvidíme, jak se to tam vyvine. Kvalitu na to, abychom je dokázali porazit, určitě máme. Víc k tomu říct zatím nedokážu,“ uzavřel Rostislav Sobek.

 

 

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/foto-tri-tycky-a-nepromenena-penalta-nove-sady-na-uvod-prohraly-se-slavicinem.html