Fotbalisté Slavičína v MOL cup nestačili na posílené Kvítkovice

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v prvním kole MOL cup nestačili na svém hřišti na celek z Kvítkovic. Hosté z Otrokovic o své výhře rozhodli již v prvním dějství, kdy se jim podařilo vstřelit tři branky. Čestný úspěch Slavičína zaznamenal Fiala.

FC TVD Slavičín

1:5 (0:3)

Branky: Fiala
Sestava: Mendl – Kostka, Vincour, Vašulka, Staněk, Goňa, Malenovský, Školník, Naňák, Švach, Fiala
Střídali: Škubník, Hrabina, Bor, Hamalčík, Zvoníček
Slavičín, 29.7. 2022

Generálkou na páteční mistrovské utkání v divizní skupině E na půdě olomouckých Nových Sadů byl souboj v 1. kole MOL cupu proti třetiligovým Kvítkovicím. Celek hostí přijel posílený o několik hráčů z vyšších soutěží a na hřišti to bylo znát. Domácímu týmu nelze upřít snahu, ale bez několika klíčových hráčů na svého soupeře nestačil. V úvodu se oba soupeři oťukávali a několik příležitostí bylo k vidění  na obou stranách. Kvítkovice ale postupně přebíraly otěže zápasu do svých rukou. Hosté se ujali vedení po dvaceti minutách hry, kdy domácí obrana zaspala a Gerža dopravil míč do sítě. Zanedlouho mohl srovnat Fiala, ale svůj samostatný nájezd neproměnil. Druhou branku inkasovali Slavičané ze standartní situace ve 40. minutě a těsně před odchodem do šaten dostali třetí gól.

 

Ve druhé půli udělali domácí změny v rozestavení a podařilo se jim dát Fialou po perfektně zahrané standartní situaci branku. Chvilku se zdálo, že domácí utkání ještě zdramatizují. Domácí poslali na hřiště několik mladíků a ze hřiště stáhli některé zkušené hráče. Kontaktní branka však nepřišla a hosté přidali dvacet minut před koncem uklidňující čtvrtou trefu. V samotném závěru nachytal na hruškách střelou z poloviny hřiště brankáře Mendla hostující Suchý. Výhra hostí je naprosto zasloužená, hostující hráči byli o hodně zkušenější. Domácí se tak po vypadnutí z poháru už jen soustředí, stejně jako pražská Sparta, na mistrovskou soutěž. Ta startuje již v pátek 5.srpna duelem v olomouckých Nových Sadech. Začátek utkání je v 18.00 hodin.

 

Hodnocení utkání od Petra Slončíka:

K utkání jsme nastoupili v nekompletním složení, kdy někteří hráči ještě doléčují šrámy z letní přípravy. V úvodu jsme se svým soupeřem vcelku drželi krok. Do kolen nás dostala první branka, po nedorozumění obrany. Srovnat mohl Fiala, ale se svojí šancí nenaložil dobře. Zaspali jsme pak dvakrát v závěru první půle, kdy jsme obdrželi dvě branky. Ve druhém poločasu jsme změnili některé posty a dokázali jsme vstřelit branku na 1:3. Snížit na jednobrankový rozdíl se nám ale nepodařilo a hosté si výhru ještě pojistili. Ve druhém poločasu jsme dali šanci několika mladíkům. Na můj vkus jsme dostali hodně laciné branky a komunikace, především v defenzívní činnosti, nám dobře nefungovala. Z prohry neděláme nějakou tragédii, máme před sebou náročný program a hlavně potřebujeme dostat do hry všechny zraněné hráče.

 

Hodnocení utkání na webu SK Kvítkovice:

První zápas letošního fotbalového ročníku jsem zvládli na výbornou a ze Slavičína si po výhře 1:5 odvážíme postup do dalšího kola MOL CUPU. Podrobnosti později….

 

 

FOTOGRALERII z utkání od Michaely Maňasové najdete zde –  https://eu.zonerama.com/MichaelaManasova/Album/8721150?fbclid=IwAR1CMt7TKRkGm0ugn6TM3W487ZKi0pA0gUd09Ln23b2W2XWjpNwo9Bt55M0

 

 

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Pohar_Slavicin-Kvitkovice_1._pol._29-7-2022/