Fotbalisté Slavičína  hostí v pátek v MOL cup třetiligové Kvítkovice

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v prvním kole MOL cup přivítají na svém hřišti v pátek 29. července celek z Kvítkovic. Mužstvo dříve působilo pod názvem Viktoria Otrokovice. Utkání začíná ve Slavičíně v 17,30 hodin.

FC TVD Slavičín

Branky:
Sestava:
Střídali: 
Slavičín, 29.7. 2022

Představení soupeře – zdroj web SK Kvítkovice:

 

Fotbalový klub navazuje na svou historii – z Viktorky je SK Kvítkovice

 

K zásadní změně došlo koncem června v dnes již bývalém fotbalovém klubu FC Viktorie Otrokovice. Jeho valná hromada odvolala výkonný výbor klubu v čele s dlouholetým předsedou Janem Ševčíkem a do čela sportovního spolku jmenovala vedení nové. Zároveň se valná hromada usnesla, že spolek, tudíž i fotbalový klub znovu ponese název SK Kvítkovice. Ten navazuje na historii fotbalu v Kvítkovicích. Klub vznikl v roce 1929.

 

“Chceme poděkovat všem dosavadním členům výkonného výboru za jejich dlouholetou práci pro rozvoj našeho klubu i celkový rozvoj sportu jak u nás, tak i v širokém okolí,” uvádí nové vedení klubu.

 

Prioritním cílem SK Kvítkovice je nyní práce s mládeží. ”Velká část našeho úsilí bude směřovat tímto směrem tak, aby se jednotlivé věkové kategorie posunuly na úroveň, která přísluší velikosti a fotbalové minulosti našeho města. Proto budeme investovat nemalé prostředky na zlepšení podmínek pro mladé sportovce – kvalitu trenérů, technické zázemí, regionální i mezinárodní turnaje atd. Je nám jasné, že je to v dnešní době úkol velmi těžký a dlouhodobý, ale jsme na to připraveni,” odkrývají kvítkovičtí plány do budoucna.

 

SK Kvítkovice by rád realizoval řadu akci od návštěv MŠ a ZŠ, až po pořádání aktivit pod vedením trenérů mládeže (miniturnaje přípravek, Můj první gól, prezentace oddílu na městských akcích ad.). Jedním z cílů je také zajistit mládeži účast na kvalitně obsazených turnajích a využít možnosti zahrát si v zahraničí (Slovensko, Polsko, Chorvatsko).

 

“Naším přáním je poctivou a cílenou aktivitou zapracovávat mladé odchovance do A – týmu, protože v minulosti tomu tak nebylo. Cítíme v této oblasti velký dluh našim bývalým i současným odchovancům a nechceme stejnou chybu opakovat. Velmi bychom si cenili pomoci rodičů při zabezpečování různých akcí, které máme v plánu. Je to nejlepší varianta jak skloubit sport s rodinou,” dodávají fotbalisté.

 

Důležitým úkolem je stabilizovat současný kádr Áčka tak, aby působil v ročníku 2022-23 v MFSL v první polovině tabulky, a tak důstojně reprezentoval město. “Tento cíl bude nesmírně těžký, ale věříme, že je reálný,” věří si nové vedení klubu.

 

V plánu je rekonstrukce stávající správní budovy a vybudování umělého osvětlení. Připravuje se také odstranění ocelových bariér kolem hrací plochy. Tento zásah zlepší bezpečnost hráčů, ale i snadnější údržbu hrací plochy.

 

“Vytváříme kolem sebe tým mladých, perspektivních a práce se nebojících lidí, kteří jsou připraveni věnovat svůj volný čas pro dobrou věc, a proto nám držte palce, aby se naše plány naplnily a náš klub SK Kvítkovice plnil svou funkci vychovávat slušnou, zdravou, veselou a sportovně založenou mladou generaci, jako investici do naší budoucnosti,” přeje si celý SK Kvítkovice.

 

ZMĚNY V KÁDRU:
 
Před dnešním pohárovým zápasem ve Slavičíně oznamujeme pětici dalších posil:
 
– Střed zálohy posílí 22letý záložník Denis Dziuba, který prošel mládeží Baníku Ostrava a poslední sezónu odehrál 33 utkání v dresu Vratimova
– Kraj zálohy posílí Miloš Šidlík, který fotbalově vyrostl v mládeži Sigmy Olomouc, přičemž minulou sezónu strávil v týmu Uničova
– Vilém Waclawik k nám přichází ze Sigmy Olomouc a měl by rovněž posílit střed naší záložní řady
– Dalšími se stávají 27letý útočník Daniel Rapavý a 19letý krajní záložník Michal Guzik
 
 
Náš kádr zatím posílili:
Roman Bala, Patrik Gerža, Daniel Rapavý, Michal Guzik, Denis Dziuba, Miloš Šidlík, Vilém Waclawik