Druhý přípravný zápas proti rezervě třetiligové Kroměříže skončil smírně

/Kroměříž/ V sobotu 23. července odehráli fotbalisté Slavičína druhý přípravný zápas proti rezervě Kroměříže. Utkání nakonec skončilo nerozhodně.

1:1 (1:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Fiala
Kroměříž, 23.7. 2022

V sobotu 23. července odehráli fotbalisté FC TVD Slavičín druhé přípravné utkání na půdě třetiligové Kroměříže. Domácí tým představil v sestavě několik fluktuantů z třetiligového A týmu. Ten se utkal v ještě předtím v duelu s rezervou olomoucké Sigmy. Slavičané se v parném poledni se svým soupeřem nakonec rozešli smírně. Trenér Slončík dal ve druhé půli v duelu příležitost i některým dorostencům.  Další utkání odehrají Slavičané v pátek 29. července na hřišti ve Slavičíně, kdy se v jim v MOL cupu postaví do cesty celek z třetiligových Kvítkovic. Začátek utkání je v 17,30 hodin.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka:

Utkání se hrálo v úmorném vedru a ve druhé půli se dokonce muselo i zkrátit. Samotný zápas přinesl vyrovnanou partii, domácí nastoupili s omlazeným kádrem, přesto byla zkušenost na naší straně. Nám se příliš nedařila finální fáze, kdy jsme nedokázali zužitkovat několik dobře rozehraných akcí. V domácím týmu nás trápil Machálek, který přišel z Blanska a dal také jedinou branku. Podařilo se nám však srovnat novou akvizicí z třetiligových Kvítkovic Fialou. Utkání dospělo ke konečné remíze. Ve druhé půli jsme dali příležitost některým mladíkům, kteří ukázali solidní výkonnost. Mistrovská utkání však budou o něčem jiném a musíme ještě zapracovat na defenzívní činnosti. V hledáčku máme stále několik posil, uvidíme, jak dopadnou další jednání s jejich kluby. V pátek nás čekají v poháru třetiligové Kvítkovice a ty mají k dispozici v současné době velmi kvalitní mužstvo.

 

 

Kroměřížský deník:

 

„Remíza je spravedlivá. Byl to oboustranně celkem solidní zápas. Na to, že zápas dohrávali víceméně kluci z béčka, tak je pro nás výsledek dobrý,“ uvedl trenér kroměřížské juniorky Karel Heinz. Šanci proti Slavičínu dal méně vytíženým hráčům z áčka i dvěma dorostencům, jinak nastoupili převážně mladíci, kteří se připravují s prvním týmem. „Hodně hráčů bylo na lavičce při zápase s Olomoucí B, někteří z nich do zápasu také naskočili, což se na jejich výkonu se Slavičínem projevilo,“ uvedl domácí trenér Heinz.

Zdroj: https://kromerizsky.denik.cz/fotbal-cfl-msfl/chwaszcz-trefil-vyhru-nad-olomouci-druhy-tym-kromerize-remizoval-se-slavicinem-2.html