Tomáš Jedlička je jedním z nejvěrnějších fanoušků FC TVD Slavičín

/Rozhovor/ Velkým srdcařem našeho klubu FC TVD Slavičín a pravidelným účastníkem všech domácích i venkovních zápasů je Tomáš Jedlička. Aktuálně o všech utkání informuje na facebooku i instagramu klubu a kolikrát je rychlejší než deník Blesk

 

 

Tomáš Jedlička je jedním z nejvěrnějších fanoušků FC TVD Slavičín. Objíždí všechna mistrovská i přípravná utkání Slavičína, obstarává z nich aktuální informace a fotografie, které ihned přikládá na facebook FC TVD či na instagram. Ačkoliv je Tomáš hendikepovaný jako neslyšící, i přesto dokáže podávat ty nejlepší informace. Velkého příznivce slavičínského fotbalu jsme vyzpovídali v našem rozhovoru…

 

 

 

Tome, jak dlouho fandíš slavičínskému FC TVD?

Opravdu už fakt hodně dlouho fandím slavičínskému klubu. Pamatuji si i borce,  co hrávali dříve MSFL – brankář Mendl, Michal Švach, Šamánek, Fábry, Martin Holek, Jožka Hnaníček, a další a tak jsem jim začal fandit a fandím jim až dodnes.

Jak bys zhodnotil uplynulou sezonu z Tvého pohledu?

Jako že měla být určitě lepší a věřím, že ta příště bude o mnohem vydařenější a budou se nám vyhýbat zranění.

Kteří hráči patří ve Slavičíně mezi Tvé nejoblíbenější?

Ondra Školník, Petr Švach a Vlasťa Juřica.

Hrával jsi někdy také fotbal za nějaký klub?

Ano, jsem bývaly gólman – SK Skivelo Olomouc – sportovni klub neslyšících.

Tvůj bratr Dalibor je dokonce asistentem trenéra u futsalové reprezentace ČR neslyšících. Sleduješ její zápasy? Vím, že postoupila z kvalifikace ve Švédsku na podzimní ME v Itálii…

Máš pravdu, můj bratr Dalibor zažívá úspěchy jako trenér. Ale je taky bývaly gólman jako já, zranil se však už podruhé.  Měl zlomené obě dvě nohy, letos pravá noha kvůli fotbalu, vloni levá u něj zlomená noha v práci.  Je z toho všeho hrozně nešťastný. A  říkal mi,  že se dá ale časem do kupy. Plánuje také konec fotbalové kariéry. A že bude chodit jen běhat, a také se v zimě se jen otužovat…Samozřejmě sleduji jejich futsalové zápasy, na podzim letí na ME do Itálie, budu je podporovat na dálku a věřím v jejich úspěch!

Kterému klubu v Česku a potom také ve světě nejvíce fandíš?

Věrný jsem od malička týmu AC MILAN, jsem moc šťastný, že letos konečně vyhráli titul po jedenácti letech, tam je pořád živá legenda a bůh ZLATAN, tak  jako u nás ve Slavičíně –  TYDLA  (Petr Švach – pozn. redakce).

Jak jsi vnímal úspěchy slavičínských fotbalistů v poháru – dokázali jsme vyřadit např. Baník, Brno nebo Slovácko?

Ano, u mě to byl nikdy nezapomenutelný zážitek, jak jsme porazili první ligu Slovácka, navíc krásné góly to byly – náš Vojta Kalus a pak v závěru Pavel Elšík. No a Baník se Zbrojovkou to bylo podobné.

Dva roky jsme hráli třetí nejvyšší soutěž – MSFL. Myslíš si, že se to ještě někdy Slavičínu podaří?

Abych řekl upřímně, asi už ne. Navíc v MSFL by jsme hráli o záchranu.  V divizi to chce raději vyhrávat a dělat  radost domácím  fanouškům  To bylo tehdy krásné a také pro všechny diváky, jak jsme vyhráli tu divizi v sezoně 2018/2019 a moc jsem si to užil. Přišel ale Covid – 19 a zranění hráčů a museli jsme se s tím nějak vyrovnat.

Navštěvuješ i další utkání fotbalistů Slavičína – přípravku, žáky nebo dorostence?

Kdysi ano, dorostenci co tam hrávali, oba dva bráchové Ondra Šebák a Lukáš Šebák. A chodil jsem tam je podpořit, jsou to  oba dva moji kamarádi. Na Béčko jsem občas zašel, žáky moc nesleduji.

Podíváš se někdy i na utkání nižších soutěží v okolí?

Ano samozřejmě, když mám čas, jezdím se rád podívat na Šanov, Štítnou nad Vláří, Rokytnici nebo Rudimov, mám tam několik kamarádů a fotbalových přátel…

Jak vidíš nadcházející sezonu. Máme poměrně těžký los a dojde i k určité hráčcké výměně?

Hned z kraje nová sezony hrajeme dvakrát venku – Nové Sady a pak HFK Olomouc, samozřejmě bude to těžké, ale ty nové posily nám snad pomůžou, už se nemůžu dočkat, až začnou fotbalová utkání.

Co bys popřál všem slavičínským fotbalistům do další sezony?

Mým cílem je, aby  Slavičín uspěl v  divizi do třetího. místa, tak snad to vyjde! Popřát můžu jen hodně zdraví všem a radost ze hry. Pořád je to jen sport…

Kde strávíš letošní dovolenou?

Ještě měsíc v červenci budu makat v práci jak „šrub“. A potom v srpnu mám asi čtrnáct dní a možná i tři týdny dovolenou. Chystám se na týden na Slovensko. A když se vrátím, tak už pojedu hned s klukama směr olomoucké Nové Sady, nechci tam chybět. Snad dovezeme nějaké body.

 

Tome, dík za rozhovor…

 

]