Fotbalisté Slavičína se rozloučili vysokou výhrou s HFK Olomouc

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v posledním mistrovském utkání doma rozstříleli HFK Olomouc. Dvěma brankami se blýskl Dan Zvoníček. V konečné tabulce divizní skupiny E tak obsadili devátou příčku.

FC TVD Slavičín

4:1 (2:1)

Branky: Zvoníček 2, Jakubowicz, Žůrek
Sestava: Vypušťák –  Vašulka, Kocián, Salajka, Zvoníček, Školník, Švach P., Staněk, Jakubowicz, Juřica, Prylopa,
Střídali: Kuja, Škubník, Fojtů, Žůrek, Švach T.,
Slavičín, 18.6. 2022

Utkání s olomouckým týmem, který pamatuje i lepší časy, začali lépe hosté. Slavičínská obrana však byla velmi pozorná a co za ni prošlo, pochytal brankář Vypušťák. Slavičínští fotbalisté se pomaličku dostávali do tempa a omlazený celek hostí začali přehrávat. Poprvé udeřilo po půlhodině hry, kdy se prosadil Jakubowicz. Druhou trefu přidal ve 41. minutě Zvoníček. Hosté dokázali ještě brankou do šatny korigovat na jednobrankový rozdíl. Druhý poločas přinesl podobný obrázek, domácí byli více na míči a tlačili se před branku hostí. Komplikaci přineslo vyloučení Salajky po hodině hry. Čtvrt hodiny před koncem se ale Dan Zvoníček prosadil podruhé. Cennou výhru pojistil v samotném závěru Žůrek. Slavičané tak berou tři body a v konečné tabulce Divize E obsadili deváté místo.

 

 

 

Hodnocení utkání – trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík:

 

„Moc jsme se chtěli rozloučit výhrou, o to větší radost máme,“ přiznal Slončík. Zkušenost a kvalita byly na naší straně. Soupeř nastoupil s mladými kluky, ročníky 2000. Někteří byli šikovní, ale i přesto jsme vyhráli zaslouženě,“ cítil po zápase kouč Valachů.

„Malou komplikací byl gól do šatny a vyloučení po změně stran. Soupeř poté přitlačil, ale my rozhodli v závěrečné čtvrthodině góly z brejků,“ doplnil.

Slavičín i přese všechny problémy a komplikace bere 9. místo. „Náš cíl by vyšší. Sezona byla divoká nejen pro nás, všichni se s ní prali. Museli jsme zvládnout docela velkou absenci, problémy jsme měli hlavně v obraně, připravila nás o body,“ označil za klíčové Slončík.

Zkušený trenér bude u týmu pokračovat i v další sezoně. S jakým týmem ale není jasné. „Pracujeme na posílení i proto, že někteří budou končit. Kádr musíme doplnit, ovšem osa týmu zůstane. Uvidíme, co se podaří zrealizovat, kdo opravdu končí,“ krčí smířlivě rameny trenér TVD Petr Slončík, s tím, že opět s týmem v přípravě potká 7. července.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-slavicin-chce-posilovat-kouc-fotbalistu-pokracuje-20220619.html

 

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde: 

 

https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Holice_18-6-2022