Fotbalistům Slavičína vystřelil ve Strání tři body Salajka

/Strání – Květná/  Fotbalisté FC TVD Slavičín si připisují další tři body. Zachraňujicí se domácí tým nenašel recept na obranu Slavičanů. Výhru hostím vystřelil dvacet minut před koncem Martin Salajka.

0:1 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Salajka
Sestava: Vypušťák – Salajka, Škubník, Kocián, Goňa, Školník, Jakubowicz, Žůrek, Fojtů, Prylopa, Juřica
Střídali:  Vincour, Švach P., Staněk
Bzenec,  11.6. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali ke svému dalšímu duelu již v sobotu odpoledne do Strání. Domácí tým bojuje na dálku s Holešovem o bytí a nebytí v soutěži. Slavičanům se pomaličku vyprazdňuje marodka a trenér Slončík tak mohl poslat do hry Kociána, Juřicu nebo Prylopu. V první půli se diváci Na Zelničkách branky nedočkali. Ve druhém dějství začali fotbalisté Strání náporem, ale trefili jenom brankovou konstrukci. Výhru vystřelil Slavičanům dvacet minut před koncem Salajka. Při výhře Holešova nad Valašským Meziříčím to znamená, že Strání po pěti letech z divize sestupuje. Naopak Holešov již před posledním kolem může slavit záchranu.

 

 

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Zápas nebyl příliš pohledný, neměl moc velkou kvalitu. Bylo vidět, že Strání hrálo o hodně, my taky nejsme v komfortní situaci. Utkání se mně moc nelíbilo. Byli jsme šťastnější, protože jsme dali gól a soupeř ne, což rozhodlo,“ uvedl hostující kouč Petr Slončík. S výkonem mužstva příliš spokojený nebyl. „Je pravda, že soupeř se dostal na chvíli do tlaku. Při sérii rohů jsme nebyli schopní dostat se do hry, byli pasivní. Pak jsme ale prostřídali a ve středu hřiště začali hrát a už to bylo lepší,“ uvedl Slončík.

 

Utrpěného vítězství si vážil. Slavičínští fotbalisté dokázali, že závěr sezony rozhodně nevypouští, s krajským rivalem neměli slitování. „Takový je fotbal,“ krčí rameny Slončík. „Porazili jsme Holešov i Strání. Soutěž je dlouhodobá. Na soupeře nemůžeme brát ohled. Taky jsme v sezoně měli své problémy, které jsme zvládli překonat. I když teď jsme relativně v klidu, kluci chtějí vyhrávat. I dneska to odpracovali, byť někteří odehráli zápas třeba v křečích,“ dodal Slončík.

Jeho tým zakončí sezonu doma s HFK Olomouc.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/podivejte-se-zelnicky-se-zahalily-do-smutku-strani-po-5-letech-opousti-divizi-20.html