Fotbalisté Slavičína v domácím prostředí nestačili na Kozlovice

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín zaspali s Kozlovicemi začátek utkání. Hosté v úvodu druhé půle zvýšili na tříbrankový rozdíl. Slavičané v závěru duelu mocně finišovali, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

FC TVD Slavičín

3:4 (1:3)

Branky: Školník, Prylopa, Juřica
Sestava: Kuja – Škubník, Goňa, Vašulka, Salajka, Školník, Staněk, Žůrek, Jakubowicz, Vincour, Fojtů
Střídali: Juřica, Prylopa, Kocián, Kostka
Slavičín, 5.6. 2022

Utkání s třetím týmem tabulky se pro slavičínské fotbalisty od samotného úvodu nevyvíjelo příliš dobře. Již v první minutě se prosadil hostující Kaďorek. Stejný hráč po deseti minutách přidal svoji druhou branku. Po čtvrthodině hry snížil na jednobrankový rozdíl domácí Školník. Hosté těsně před odchodem do šaten přidali Galetkou třetí trefu. Po příchodu ze šaten Kaďorek zkompletoval hattrick.  Na hřišti se objevili po doléčeném zranění Juřica s ukrajincem Prylopou a dokázali oba vstřelit branku. V závěru se dostal na hřiště po vleklém zranění i kapitán Tomáš Kocián. Na vyrovnání ale již nezbylo více času a tak tři body si hosté odvážejí na Hanou.

 

 

 

Hodnocení utkání – trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík:

 

„Bohužel jsme nezvládli vstup do zápasu, dvě rychlé branky nás utlumily,“ posteskl si a označil za klíčové trenér TVD Petr Slončík. „K vidění ale byl divácky atraktivní, na góly bohatý fotbal, soupeř měl ale zkušenější mužstvo,“ doplnil kouč Slavičína.

Úvod byl pro Valachy hrůzný – z první šance šli hosté do vedení, o deset minut později pro změnu udeřil po tečované střelec a z dorážky. „Pak se nám sice podařilo Školníkem korigovat, dát kontaktní gól, ale místo vyrovnání Kozlovice potřetí udeřily před přestávkou,“ zamrzelo Slončíka, který tak o přestávce obměnil sestavu.

 

 

„Do hry šli zkušenější hráči, co byli donedávna na marodce. Po obrátce se střídaly šance na obou stranách, nám se podařilo dostat na dostřel, ale v samém závěru si zkušený soupeř výhru pohlídal. Více šancí jsme zahodili předtím,“ poznamenal Slončík.

 

 

 

Za pozitivní zkušený kouč opět označil přístup a výkony talentovaných mladíků z řad Slavičína. „Kluci podávají slušné výkony, musí si zvykat na větší prostor a odpovědnost. Potěšili mě ale i ti nejzkušenější, hlavně po zranění, jako jsou Juřica či Prylopa. Oba dokázali skórovat, bohužel na body to nestačilo. O ně se pokusíme opět příště,“ slíbil fanouškům Petr Slončík.

 

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/podivejte-se-slavicinsky-finis-diviznich-fotbalistu-prisel-pozde-20220605.html

 

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde: 

 

https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Kozlovice_5-6-2022/